Connect with us

Kultura

Tjedni komentar…. Generalski Potez Generala ROJSA “Dolazi Predsjednik Zoran Milanović Na 30 Obljetnicu HVO-a u Mostar

Red se mora znati…. Instituciju i sustav treba poštivati!!!MILANOVIĆ: Jedini pravi zadatak je obrana Domovine, našeg naroda i svih građana, naših granica - Fenix Magazin

 

Zauvijek ću pamtiti pokojnog generala Peru Ćavara, kad me pozvao u ured i naučio me životnom ponašanju, odnosno važećem protokolu. Nikad Predsjedniku ne ići bez znanja krovne institucije. Prevedeno na aktualno vrijeme……ne smijem ni Predsjedniku ići a ni pisati bez znanja ili odobrenje krovne institucije. Svima na znanje… to je Hrvatski Generalski zbor čiji je Predsjednik general Marinko Krešić a Zamjenik Predsjednika general Ljubo Ćesić Rojs (prvi suradnik predsjednika  dr Tuđmana i ministra Gojka Šuška) Sjećanja izviru…..pita mene general Ćavar “znaš li šta znači nekog zvati ili pozivati???”  i tako saznadoh kako se povođani “zovu” a  svatovi “pozivaju” i posebno ako se poziv upućuje iz institucije  ima procedure i propise koji se strogo primjenjuju.  U svatove se nikad nije pozvao nepoznat čovjek, poštuju se običaji i tradicija od davnina, obvezno se ide u svaku kuću i nosi pozivnica.

Komentar /Zašto Herceg-Bosna jeste zločinačka / Radio Sarajevo

 

Vratimo se na obilježavanje i proslavu 30-te obljetnice HVO-a  i  p o z i v
Logično kako će  prvi  biti pozvani  utemeljitelji HZ HB  i Prvi ratni zapovjednici tog vremena  travnja 1992  te sadašnja aktualna vlast na svim razinama, zatim temeljne Udruge  sa Odborom za branitelje pri HNS-u (operativnom tijelu za organiziranje ) Prirodno i logično kako su dionici u organiziranju i sudjelovanju aktivni pripadnici Vojne komponente HVO Hrvata u BiH. Organiziranje i proslava 30-te obljetnice, dolazak Predsjednika i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića,Predsjednika izvandomovinskih Hrvata  je najveći događaj za branitelje i uopće za Hrvate u BiH. Posebna čast i ponos su o d l i č j a koja se tom prigodom uručuju najzaslužnijima.

Hrvatski Generalski Zbor je krovna Braniteljska Udruga

Rojs: Rano sam ostao bez oca, drugi očevi bili su mi Franjo Tuđman i Gojko Šušak

jedan je            “General Rojs”

Zbog svih opasnosti koje nas okružuju, čvrsto čuvajmo sidro koje nas drži, poštujmo institucije hrvatskog zajedništva, budimo oprezni, nikog ne omalovažavajmo, a častimo institucije branitelja po redu i časti kako ih pripada. Po pitanju branitelja jasno moramo kazati kako je krovna braniteljska institucija hrvatske obrambene komponente Generalski Zbor. Slijedom istog svi kontakti i zahtjevi idu  isključivo preko Generalskog zbora. Tako i poziv na obljetnice, prijedloge za odličja,  kao i organiziranje zajedničkih događanja.  Osobno smatram kako bi svaki u hijerarhiji obrambenih i vojnih struktur u miru prepoznao važnost sustava koji je izgrađen i isti poštivao radi snage zajedništva i otpora agresiji u miru. Ako pojedinci (zbog svoga izraženog ega i sebeljublja) ignoriraju  izgrađeni sustav treba ih objaviti na „stupu srama“ kao i one koji negiraju činjenice i istine, degradiraju krovnu organizaciju branitelja i ratne zapovjednike. Takvi (ako ih ima) idu na ruku rušiteljima temelja Mirovnog Sporazuma u Daytonu.  Neuvažavanjem Hrvatskog  Generalskog Zbora kao krovne institucije svih Hrvata, transferira se na člana Predsjedništva koji sebe deklarira Hrvatom. ( a ne baštini niti jednu vrijednostu Hrvata)Posebno je u BiH ogroman otpor Hrvata zbog člana predsjedništva BiH kojeg su izabrali Bošnjaci kako bi pokazali snagu brojnijeg naroda. Izabrali osobu koja negira hrvatski identitet i postojanje Hrvata u BiH te time jasno razotkrili svoju politiku. Takav nedostojan član Predsjedništva bi trebao hrvatskoj vojnoj komponenti (sa jasno definiranim i legitimnim specifičnim obilježjima) dodjeljivati odličja….. tuga i jad koji ćemo nadvladati ponosom i prkosom prastarog hrvatskog naroda. Upravo zbog toga, sva povjerenstva i Odbori za branitelje su dužni „pozabaviti se“ službenim protokolom  kako bi  Predsjednika Milanovića  domaćinski dočekao Predsjednik HNS-a i ratni zapovjednici predvođeni generalima kojima su činove/odličja dodijelili Predsjednik HRHB mr Mate Boban i  Predsjednik RH dr. Franjo Tuđman.
A ratni zapovjednici koji su činove dobili od neustavnog Željka Komšića neka budu tamo negdje lijevo blizu gostiju iz međunarodne zajednice.
Ponavljam…hrvatsko zajedništvo iznad svega…. snagom Božije ljubavi svladajmo egoizam i pohlepu.
Autor Objave Mladen Ljubić-Vajta
Generalovo “Povjesno Razmišljanje “Što Trebamo Činiti” – tropolje.info

Continue Reading