Connect with us

Kultura

Tjedni komentar.. Garant opstojnosti hrvatskog naroda u BiH su institucije,HDZ-BIH gradonačelnici i načelnici.

18.11.2023. godine je obljetnica utemeljenja HZHB najvećeg političkog oblika organiziranog u BiH. A tko je organizirao i utemeljio…. Mg. Mate Boban i legalni, demokratski izabrani načelnici i gradonačelnici.
Osnivači Herceg Bosne danas zaboravljeni ili u zatvoru | ljubuski.info
Pa ponovimo kako su legalne i legitimne institucije demokratske vlasti utemeljile legitimno i zakonito organizirale HZHB
FOTO Ultras Zrinjski: Vukovar i Herceg-Bosna | Vijesti Hercegovina.Info

Nekada Herceg-Bosna, danas Herceg-Srpska | ljubuski.info

I danas imamo HZHB koju nisu utemeljili pojedinci već institucije. Uz dužno poštovanje svakom političkom ustroju i organizaciji,   HZHB je najveće političko i vojno tijelo hrvatskog naroda u BiH. Nema istinskog branitelja koji ne prizna svoje vrhovno zapovjedništvo, a danas je HZHB  gospodarstveno tijelo na temeljima Neuma 1997. god. utemeljeno. Predsjedničko vijeće je utemeljitelj ali nije nasljednik HZHB koja je utemeljena 18.11.1991. god. Tisuću puta ponovimo, načelnici općina, odnosno gradonačelnici gradova, u ovom slučaju mislim na Hrvate, su temeljna institucija zaštite nacionalnih interesa hrvatskog naroda u BiH.
Iduće  2024 godine su lokalni izbori te bi bilo pametno i mudro svim dosadašnjim gradonačelnicima i načelnicima obnoviti povjerenje jer se radi o sudbonosnim izborima kada se treba izmijeniti Izborni zakon, najbitniji politički događaj u poslijeratnoj povjesti, ali i vrlo opasan demokratski proces kojega podržava međunarodna zajednica, ujedno podržavajući osnivanje novih stranaka, neovisnih kandidata s ciljem razbijanja hrvatskog zajedništva. Jedini lijek je suprostavljanje kandidiranjem istih kandidata.
Usora domaćin koordinacije Čovića s načelnicima, gradonačelnicima i predsjednicima županijskih Vlada – Vrisak.info
Iskreno, ne bih dozvolio povlačenje Mire Kraljevića u Širokom Brijegu, tako bi spasili unutarstranačko jedinstvo HDZ BiH.
Vjerujte, ni strancima se ne žuri, a već su napadnuta dva plućna politička krila (HBŽ i ZEDO)
Tko je naivan da vjeruje kako “dotični” nemaju umješane prste u izborima u ZE DO županiji.
Uz čestitke 32 obljetnice HZ HB  razmislite  jel vrijeme za bistu Mg Mate Bobana u Grudama, prvom i jedinom Predsjedniku HZ HB  te za obnovu (utemeljiteljsku) sa institucijama, a ne pojedincima.
Čović, Milas i predstavnici izvršne vlasti HDZ-a BiH na lokalnoj razini o projektima i suradnji – Vrisak.info
HZ HB na čelu sa Predsjednikom HDZ BiH i gradonačelnicima i načelnicima.
Autor objave:
Poštovani Predsjedniče HDZ-a “”šta će nam neprijatelj kad me moj ubija” |  Bpz.ba
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading