Connect with us

Kultura

Tjedni komentar… brigadir Petar Zelenika prvi imenovani Zapovjednik HVO-a”nije bitno šta kaže, već tko kaže”…

  Odgovornost za istinu je  bremenita, jer glasnika  istine  ne vole a  nekad bude i “ušutkan”  Nemoguće je napisati  istinu koja nikog ne bi uvrijedila, a često se sami  prepoznaju.  Naravno da glasnik istine ne mari za posljedice, jer je odgojen  govoriti istinu.  Završimo priču oko federalne Vlade, postoji Ustav entiteta Federacije BiH koji je jasan neka tako bude (amen).
Sjetih se riči matere moje:. “sine misli o Bošnjacima onako kako misle Hrvati Središnje Bosne,  o Srbima onako kako kažu Hrvati iz entiteta Republika Srpska , a što misliti o Hrvatima iz Hrvatske  vidi sa Hrvatima iz Hercegovine. “
Veoma je važno što mislimo sami o sebi. Ovih dana nas je potresla tužna vijest o smrti ratnog zapovjednika Brigadira  Dragana Vinca. Četiri puta ranjavan, težak život i iznenadna smrt sina mu Borisa je bilo teško breme.  U takvim trenucima se samo od sebe postavlja pitanje, uloga i svrha Odbora za branitelje pri HNS-u,  kako osjećaju teškoće svojih suboraca, koliko su utjeha u teškim vremenima zapovjednicima i braniteljima općenito.  Mnogi razmišljaju i pitaju se kako bi bilo da je voditelj Odjela za branitelje pri HNS-u  HVO časnik, zapovjednik umjesto časnika Vojske Federacije BiH. Zasigurno u tom slučaju bi  Izaslanstvo Odjela za branitelje sudjelovalo u ispraćaju časnika i zapovjednika. Vjerujem kako bi  Odjel bi bio potpora HVO časnicima, zapovjednicima i braniteljima.
  Film grbovi i zastave HVO 2020 - YouTube

 

Kad bi “pali” Prvi Ratni Zapovjednici Mostara Brigadiri Topić i Zelenika pao bi HVO-HZ-HB | MM Portal

Zasigurno, kad bi na čelu bio jedan od tri prva Zapovjednika HVO-a brigadir Petar Zelenika ili Prvi dopredsjednik HVO, zamjenik Prvog predsjednika HZ HB Mr Mate Bobana brigadir Jadran Topić.  A da su utemeljitelji HZHB  u Odboru za branitelje dal bi se pozvao predsjednik HVO Derventa Iko Stanić.  Prigoda vam je Dan HVO, pozovite ratne zapovjednike i utemeljitelje, odnosno Prve predsjednike HVO  Za one koji ne poznaju imena iz slavne a teške hrvatske povijesti da ponovimo, prva tri imenovana zapovjednika  HVO su:
brigadir Petar Zelenika
pok general Vlado Šantić
general Žarko Tole
Uz dužno poštovanje politici, ali uvaženi branitelji, odnosno članovi Odjela za branitelje pri HNS-u  ne zaboravite, narod koji ne poštuje svoju prošlost, nema budućnosti. Ovim člankom želimo pobuditi savjest i odgovornost prema političkim dužnostima koje obnašate u vrhovnom predstavničkom tijelu Hrvata Bosne i Hercegovine.  Svaki član koji  ne suosjeća sa svojim narodom nije vjerodostojan biti u HNS-u, vrhovnoj političkoj slagalici mozaika različitosti u jedinstvu političkog predstavljanja.  Prijedlog za Odjel branitelja pri HNS-u:  inicirajte  organiziranu posjetu ispred HNS-a ( pozovite  zapovjednike i utemeljitelje)  kako bi ove godine obilježili obljetnicu stradanja u Briševu kod Prijedora.
Izaslanstvo Prvih dragovoljaca postrojbe Poskoci  i postrojbe Beta (prva postrojba za posebne namjene) će se zasigurno pokloniti nevinim hrvatskim žrtvama. Gospodo rukovoditelji Odbora za branitelje pri HNS-u  sveta nam je zadaća  odati počast subraći i ostaviti mladim naraštajima  istinu o Domovinskoj povijesti.
8. Bojna Rodoč
Autor objave Mladen Ljubić Vajta
Širokobriješki branitelj napadnut u ispostavi Porezne u Širokom Brijegu – “Što ti hoćeš?“, “Gdje si ti bio u ratu?“ « OTPOR.Media
8. Bojna Rodoč

Continue Reading