Connect with us

Kultura

Thompson priprema album s 12 novim pjesama: „Kiše padaju, polja rađaju, djeca sanjaju…”

POVODOM 25 godina uspješne karijere Marko Perković Thompson dao je kraći intervju televiziji CMC. Najviše je govorio o trojstvu Bog – obitelj – domovina.

“Puno toga se dogodilo u ovih 25 godina. Puno pjesama, dobrih pjesama…  Moja publika je prepoznala moj rad, održala me je tih 25 godina i zbog toga se moram potpuno uozbiljiti i raditi možda još 25 godina”, rekao je Thompson.

Ukupno 57 njegovih najvećih hitova nalaze se na četiri CD-a uz bogato opremljenu knjigu za koju su tekstove napisali pijanistica Eva Kirchmayer  Bilić i dr. pater Mijo Nikić, a izdanje je upotpunjeno brojnim fotografijama.

“Ima lijepih pjesama ovdje. Spoj su domoljubnih, duhovnih i životnih tema. To je ono čime sam se bio zaokupljen cijelo vrijeme i na čemu sam radio. Sve u svemu, to je jedna zanimljiva priča”, rekao je pjevač.

Na izdanju su se našli hitovi koji su obilježili njegovu karijeru kao što su: “Bojna Čavoglave”, “Neka ni’ko ne dira u moj mali dio svemira”, “Geni kameni” (u live verziji), “Lijepa li si”, “Uvijek vjerni tebi”, “Iza devet Sela”, “Moj Ivane”, “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”, “Moj dida i ja”, “Reci brate moj” i mnoge druge.

Na pitanje bi li nešto promijenio u karijeri da se može vratiti na početak, kratko je rekao:

“Bih! Svašta bih mijenjao, ali možda nije sada trenutak da o tome govorim”, rekao je Thompson.

O novom albumu kojeg snima izjavio je:

“Slažem nove pjesme, novi materijal, novu priču koja će biti, vjerujem, interesantna. Može se reći da će to biti jedan nastavak svega ovog, ali s novim aranžmanima i novim pričama.  Plan je napraviti i 12 novih pjesama, a album bi trebalo biti gotov oko Uskrsa. Ima puno prostora u povijesnim, duhovnim, životnim i socijalnim temama. Tu se ja nalazim i vidim. Imam potrebu poručiti svojom pjesmom i sve to skupa uvezati u jednu lijepu melodiju, onako kako sam stilski i do sada radio. To mi je izazov raditi i tako ću nastaviti raditi”, zaključio je Marko Perković Thompson. tropolje.info

Continue Reading