Connect with us

Kultura

Svečano obilježen Dan policije u Livnu

Svečano obilježen Dan policije u Livnu

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH u petak je u Livnu održana središnja svečanost obilježavanja Dana policije.

Obilježen je Dan policije županijskih ministarstava unutarnjih poslova županija koje su ovaj dan odabrale za zajednički dan policije, a to su Hercegbosanska, Zapadnohercegovačka, Hercegovačko-neretvanska, Srednjobosanska i Posavska županija.

Program obilježavanja započeo je svetom misom za poginule, nestale i preminule policajce, koja je služena u župnoj crkvi Svih svetih u Livnu, a potom je nastavljen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred zgrade županijskog MUP-a u Livnu.

Svečana akademija s prigodnim kulturno-glazbenim programom održana je u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu.

U pozdravnom govoru ministar unutarnjih poslova HBŽ-a Mario Lovrić zahvalio je svim policijskim službenicima, te svim umirovljenim i bivšim djelatnicima MUP-a na predanom radu.

Rezultati koje postižemo govori da živimo u sigurnim sredinama. Stanje sigurnosti sa aspekta sigurnosti prometa, kriminaliteta, javnog reda i mira i drugih determinanti je povoljno. Ovom prilikom želim se zahvaliti svim agencijama , institucijama, organizacijama i drugim tijelima koja svakodnevno pružaju stručnu edukaciju našim službenicima, a posebno se želim zahvaliti Ministarstvu unutarnjih poslova RH koji nam pružaju mogućnost stručnog usavršavanja u svojim ustrojstvenim jedinicama, dodao je ministar Lovrić.

Svečanoj akademiji nazočili su, među ostalim, izaslanik predsjednika HNS-a BiH Mladen Begić, zamjenik ministra sigurnosti BiH Ivica Bošnjak, izaslanstvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH na čelu s Zoranom Galićem, izaslanstvo Granične policije BiH na čelu s ravnateljem Mirkom Kuprešakovićem, izaslanstvo MUP-a republike Hrvatske na čelu s načelnikom PU Splitsko Dalmatinske Slobodanom Marendićem, konzul RH u Livnu Tomislav Vrdoljak te predstavnici županijskih ministarstava unutarnjih poslova, navodi Fena.

(www.jabuka.tv / Foto: Fena)

Continue Reading