Connect with us

Ekologija

Susret predsjednika Čovića i provincijala Šteke: Drugačijim i odgovornijim pristupom i međusobnim uvažavanjem moramo nastaviti graditi povjerenje

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović susreo se danas u Mostaru s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra dr. Miljenkom Štekom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru predsjednik Čović i provincijal Šteko razmotrili su odnose Crkve i države, kao i brojna aktualna društvena, socioekonomska pa i zdravstvena pitanja i vrijednosti koje su odlučujuće za dobrobit hrvatskoga naroda u BiH, posebno ona prisutna danas među vjernicima i koja opterećuju svakodnevni život.

Razmjenjena su mišljenja i oko političkog stanja u BiH, provedenih lokalnih izbora, a posebno o pripremi i izbornim aktivnostima za grad Mostar. Izbori će se održati nakon dugih 12 godina te će se vratiti pravo građanima da na demokratski način iskažu svoju volju.

Drugačijim i odgovornijim pristupom, međusobnim uvažavanjem, kao jedinoj istinskoj multikulturalnoj sredini u Bosni i Hercegovini, gradu Mostaru se mora vratit sjaj kakav odavno zaslužuje, potvrdili su sugovornici.

Nakon otvorenog razgovora te razmjene viđenja aktualnog stanja, sugovornici su se složili kako se mora uložiti maksimalan napor u ostvarenju poruka dobrobiti svih kategorija društva.

Continue Reading