Connect with us

Kultura

Susret nadbiskupa Barišića i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Na svetkovinu sv. Dujma, zaštitnika grada Splita, u četvrtak 7. svibnja, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, uz nazočnost generalnog vikara mons. Miroslava Vidovića i pastoralnog vikara mons. Nediljka Ante Ančića, primio je u prvi službeni posjet predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović.
Pri srdačnom susretu nadbiskup Barišić je još jednom čestitao Grabar-Kitarović na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske. Predsjednica je nadbiskupu čestitala blagdan svetoga Dujma te zahvalila na zauzimanju Crkve za očuvanje kršćanskih vrijednosti u ovome narodu. U ugodnom razgovoru predsjednica i nadbiskup dotaknuli su se aktualnih tema, a osobito su zajednički primijetili gorući problem loše demografske situacije u našoj domovini. S posebnim naglaskom razgovarali su o zaštiti obitelji kao i o potrebi većeg zalaganja da se mladima osiguraju cjelovit studij i zaposlenje te bolja budućnost.

Nadbiskup Barišić upoznao je predsjednicu s poviješću drevne Splitsko-makarske nadbiskupije te joj darovao reprint Splitskog Evangelijara, najvrjednije knjige u Hrvatskoj na koju su polagali ruku i hrvatski kraljevi prigodom zakletve.

Nakon susreta predsjednica Grabar-Kitarović sudjeluje na misnom slavlju na splitskoj obali – Trgu dr. Franje Tuđmana, o svetkovini svetoga Dujma, zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije.

 

M.M.b

Continue Reading