Connect with us

Kultura

STUDENTICA OTKRILA PRAVU ISTINU O studentskom životu:

Brucoši pročitajte što vas čeka

Autor: Studentski.hr tropolje.info

Danas sam ovdje kako bi vam otkrila male istine o studentskom životu koje ti nitko nije rekao, ili je, ali si još sladak i naivan pa misliš da se takve stvari događaju samo drugim ljudima.

Danas sam ovdje kako bi vam otkrila male istine o studentskom životu koje ti nitko nije rekao, ili je, ali si još sladak i naivan pa misliš da se takve stvari događaju samo drugim ljudima. Studentski život nije ni blizu „teen“ filmovima gdje su partiji svaki dan, alkohol teče u potocima, cimer ti istog trena postane „best friend for life“, a sve ispite daješ u roku.

Bok, dragi brucošu! Sretno ti ljeto! Želim da ti bude super zabavno jer ćeš svako iduće vjerojatno učiti za ispite koje si namjerno (mhm) ostavio za jesenski ispitni rok. Nadam se da si upisao faks koji si že(upao)lio i da ga nećeš zamrziti u prva dva tjedna kad shvatiš da nema veze sa stvarima koje si očekivao!

Danas sam ovdje kako bi vam otkrila male istine o studentskom životu koje ti nitko nije rekao, ili je, ali si još sladak i naivan pa misliš da se takve stvari događaju samo drugim ljudima.  Da ti odmah srušim sve iluzije koje imaš, studentski život nije ni blizu teenfilmovima gdje su partiji svaki dan, alkohol teče u potocima, cimer ti istog trena postane best friend for life,a sve ispite daješ u roku. S obzirom na to da već imam nekog staža u studiranju, barem za razliku od tebe, s punim pravom mogu reći da su sve ovo činjenice.

Za početak, pretpostavimo da se seliš od staraca u neki drugi grad gdje ćeš studirati. Stan ti vjerojatno neće biti penthouse sa svom mogućom opremom koju si imao kod kuće. Priča ti žena koja je 4 mjeseca živjela bez štednjaka i 2 mjeseca bez svjetla u kupaonici, na sreću, ne istovremeno. Nemaš pojma koliko su žarulje, izolir traka,šarafciger ili otvarač za vino bitne stavke u tvom postojanju. Kad se budeš selio od kuće, neće ti ni pasti na pamet da bi ti ono glupo cjedilo za čaj ili rezervni žniranci (pertle buraz) za tenisice mogli zatrebati jer će ti pući u najnezgodnijem trenutku kad žuriš na posao, vani je kiša, a ti imaš samo još raspadnute starke na raspolaganju, ali hej, čovjek uči dok je živ. Isto tako, prvi stan u koji se doseliš vjerojatno nije stan u kojem ćeš biti narednih 5 godina, osim ako stvarno imaš puno sreće. Osobno sam se selila 4 puta u nešto manje od godine dana, ali pozitivna stvar u tome je što sad mogu spakirati sve stvari koje posjedujem u roku 6,25 minuta, što znači da ukoliko dođe do najezde skakavaca ili zombi apokalipse, imam punu prednost pred ostalima. Ne pitaj kako znam.

Cimeri ti mogu biti najbolji ili najluđi ljudi ikad, isto kao i susjedi. I stanodavac. I kolege na faksu. Recimo ako su ti cimeri super, ali nešto u  tvom stanu ne štima, toplo preporučam da se malo zapitaš jesi ti ti onaj ludi cimer, i nikako ne isključuj tu mogućnost odmah u startu, jer vjerojatno jesi. Ako te cimerica upozna s nekim od frendova a oni reagiraju sa: a ti si taj, također se malo zapitaj. Rima mi štima.

U slučaju da si se doselio u stan u kojem već postoje neke stvari koje su ostavili bivši stanari ili stanodavac, preporučam da ih ne prekopavaš. Zašto? Ja sam, recimo, u svom prvom stanu našla knjigu o vještičarenju i magiji, i dva drvena kolca. Najviše me uznemirila činjenica što sam na podu imala okrugli tepih. Ne, nisam htjela provjeravati jel’ ima kakav pentagram ispod njega, ali to bi objasnilo zašto su mi stvari nestajale same od sebe, tipa: ključevi, knjige, volja za životom, hrana, energija.

Cijeli članak pročitajte na Studentski.hr

Continue Reading