Connect with us

Kultura

Stipe Mesić s lakoćom ruši šefove HDZ-a!

Hillary Clinton je prva američka predsjednica, Vesna Pusić je glavna tajnica posvađanih nacija, Ivana Maletić bit će naša nova premijerka, a naša predsjednica već je Kolinda GK. Koji babinjak! Njihov najdraži muškadin je Stipe Mesić, balkanski Clark Gable!

Koliko je aktualna kriza Vlade RH proizvod Stipe Mesića? Koji se o našem trošku sveti svome Tomici? Osvetio se i svome Franji. Zajedno sa Ivom Sanaderom proveo je duboku detuđmanizaciju, a onda Smradanera pospremio u pržun. Hoće li Tomislav Karamarko napustiti Banske dvore prije nego što Stipe Mesić napusti Ured bivšeg predsjednika RH? Karamarko je pogriješio kada je dopustio uspon Kolinde GK na poziciju predsjednice RH, čime je nacija nahranjena glede alternative u odnosu na Ivu Josipovića, SDP i HNS, pa je Karamarko zamalo izgubio izbore. Karamarko se okrenuo protiv Mesića baš u trenutku kada je Mesića najviše trebao.

Navodno je popularnog Stipicu iz “mladeži sovjetskih lopova” simbolički preko potoka između vrsta prenio partijski iluzionist Dušan Bilandžić. Pitagorejci vjeruju u transmigraciju duše i tvrde kako je u Stipu Mesića prešla duša Titovog cucka Luksa. Ne želim ispasti specist, ali je ipak malo grubo reći da je Stipe Mesić Titov pas, iako se često tako ponaša. Glede te nevjerojatne teorije, postavlja se pitanje odgovornosti Stipe Mesića za Bleiburg. Jer da nije izgutao metak namijenjen Titu, bandit bi krepnuo i možda se zločin bleiburških razmjera ne bi dogodio. U svakom slučaju, bilo bi za sve nas dobro da je Tito na Sutjesci poginuo, pa i u slučaju da je nakon toga njegova duša prešla u neku drugu zvijer. Možemo li reći da je ovih dana Karamarka ugrizao Titov cucak?

Osveta prija hladna

Ovdje već iznosim glavnu radnju, a nisam početno profilirao likove. Stipe Mesić je moderni Robin Hood, onaj kralj lopova koji otima od sirotinje i pomaže bogate. Ime Stipe zgodno se uklapalo u Mesićevu političku karijeru, jer je poput Radića trebao biti smaknut kao hrvatski zastupnik u Beogradu. Stipe Radić je ubijen, pa se Jugoslavija održala. Stipe Mesić preživio je Beograd i raskopao Jugoslaviju. Razorio je životno djelo svog dragog Tileta! Preživio je i Zagreb, pa se raspada i Hrvatska. A ovih dana našom javnom scenom odzvanja izjava Milijana Brkića: “Radije ću biti s orlovima nego s licemjerima, jer orlovi jedu mrtve a licemjeri žive”. Stipe Mesić sletio je na mrtvog Franju Tuđmana i nastavio ga kljucati, njega i cijelu Hrvatsku na samrti. Dok je Tuđman bio živ i razigran, Mesić je vrebao iz prikrajka, a nakon što je Manolić stručno otrovao i Franju, Stipe je na Franjinom grobu opleo Žikino kolo, unoseći u Hrvatsku srbijansku zemlju, na svojim vlastitim opancima. Mesića u Beogradu nisu ubili, jer je tamo posrbljen. Znate, Franjo je Stipu ipak ostavio na životu. Sukus svega: Mesić je našim najvećim neprijateljima otvorio transkripte predsjednika RH. Naše najveće državne tajne! Strašno da strašnije ne može biti, Mesić je to učinio kao predsjednik Hrvatske i za potrebe međunarodne sudske potvrde iste Hrvatske kao države nastale na ratnom zločinu. I nakon toga ponovno dobio izbore! Danas se Mesić ne da istjerati iz ureda iste “agresorske Hrvatske”, niti nakon odluke Sabora! Što je s njegovim transkriptima?

Pa opet, što je tome Karamarku? “Bagdadski lopov” bio je posljednji predsjednik Jugoslavije, predsjednik Vlade RH, predsjednik Sabora RH i posljednji predsjednik RH. Na kraju je za Mesića i proslavljeni Tuđman sporedna uloga, Mesićev proizvod, kao i Karamarko. Nešto ranije, kada je Franjo izgubio potporu zeme Tileta, partijski komesar s omladinskih “radnih” akcija kotirao je visoko. Tako je Stevo 1967. u republičkom Saboru osudio “Deklaraciju o položaju i imenu hrvatskoga jezika”, a njene sastavljače prozvao kao “političke diverzante koji razaraju temelje Jugoslavije”. Mesić jednostavno ima potrebu rasturiti zemlju kojoj je na čelu. Trebamo ga predložiti za predsjednika Srbije. Kada će RH uputiti Beogradu zahtjev da Mesiću osigura i financira Ured bivšeg predsjednika Jugoslavije?

“Tomislav Karamarko je politički mrtvac koji hoda, ali to još ne zna” – tako Mesić komentira aferu Konzultantica. Zapravo Karamarko zna da hoda, ali ne zna da je već mrtav. Riječ je o nekih 60 tisuća eura MOL-a, jedinom novcu Ine koji nije otišao u vjetar – utrošen je za podizanje poslovnog samopouzdanja Ane Šarić. Toliko je Mesić 90-ih zamračio samo u dalekoj Australiji, gdje je gorljivo branio NDH, i navodno izgubio ček za bolnicu u Gospiću, kako se ponekad šifrira Vukovar. Znate, ne može Mesić jednom Aci Stankoviću reći: “Izgubio sam ček za obranu Vukovara!” Što bi Acu u tome zasmetalo? Ispalo bi da je Vukovar pao zbog Mesićeve šlampavosti, a zapravo su Vukovar, Hrvatska i BiH napadnuti zahvaljujući Mesiću, koji je potpisao izlazak JNA iz vojarni.

Mesić ne bira riječi da ponizi svog novog neprijatelja. “Karamarko je došao u HDZ kad sam bio glavni tajnik stranke, doveo mi ga je jedan prijatelj, aktivist. Završio je fakultet, radio u državnoj instituciji. Smatrao sam da može biti koristan. Taj prijatelj nije bio Joža Manolić, nego moj vozač Ivica Pavuković”. Bilo je to jako čudno vrijeme, u kojemu su vozači postajali generali, premijeri i predsjednici. Mesić veli da nema osobne spoznaje o tome da je Karamarko pripadao Udbi. “Čuo sam samo kad je to Manolić spomenuo, ali nisam puno obraćao pažnju na to, tad su svi negdje nešto radili.” Osobno sam se nadao da Karamarko kontrolira Udbu i da će tu opaku mrežu staviti u službu Hrvatske, ali od toga nema ništa. Na Tomislava Karamarka ide i Vladimir Šeks, a ako nekoga zajedno izgrizu Mesić, Manolić i Šeks, nema mu spasa. Šeks je prije dvije godine pokušao provesti izmjene Ustava RH, u smislu da se Mesiću dopusti još jedan mandat na Pantovčaku.

Da vas podsjetim, al-Mesija je bez “kucanja” ulazio u šator Muammara al-Gaddafija. Vodio je naše delegacije i do Bashara al-Assada. Ako ne radi za Ruse, Mesić vjerojatno radi za neku zapadnu službu, a možda je obavještajni “slobodnjak” – freelancer? U svakom slučaju, Mesić djeluje i s Rusima. Zajedno s guvernerom Petrograda prošle je godine putovao u Sjevernu Koreju. “Ja sam otvarao Kazahstan, dolazi preko sto milijuna eura posla, otvorio sam Azerbejdžan tu je preko 100 milijuna eura, toliko je i za Turkmenistan, mi ćemo i dalje za njih graditi brodove.” Neka se aktualna predsjednica Kolinda i bivši predsjednik Mesić dogovore tko je donio investicije Kazakstanaca. Može se reći da je Mesić upetljan u tajne poslove Ine još od vremena ubojstva Stjepana Đurekovića. Mesićevom bliskom prijatelju i suradniku Josipu Perkoviću ovih se dana u Münchenu sudi zbog ubojstva Đurekovića, a sve se odvija u okvirima europskog pravosudnog turizma – dođite se obraniti ili pratiti suđenje, platite smještaj i hranu, obavite i shopping.

Jedinstveno podzemlje

Jasno je da sva prekrajanja na našoj političkoj sceni diktira strani kapital, ali nije po strani niti jugoslavensko kriminalno, političko, obavještajno i društveno podzemlje, koje je prigrlilo Bruxelles kao novi Beograd. Mesićev pohod protiv križeva i Crkve u Hrvata sličio je na obnavljanje suđenja nadbiskupu Alojziju Stepincu. Iza prividnih ideoloških sukoba uvijek se skrivala bespoštedna bitka za proviziju. Ovih je dana Mesić najviše ljut zbog tih 60 tisuća eura koje mu je pred nosom ugrabila Ana Šarić. Neki ministri u Sanaderovoj vladi došli su “pod udar pravne države” jer su zaboravili kome ide provizija. Nakon prve prodaje Ine mađarskom MOL-u, 25 posto plus jedna dionica plus financijska kontrola, Mesić je bio tih, što značiti da je provizija pravilno raspodijeljena. Sebični Ivo Sanader završio je u pržunu. Upravo je Mesić nametnuo Tomislava Karamarka i Ivana Šimonovića u vladi Jadranke Kosor. Totalna zbrka u vrhu RH može se gledati kao dokaz da Mesić još uvijek vuče sve konce.

Autor: Tvrtko DolićNedjelja, 12. Lipanj 2016. u 10:28

 tropolje.info

Continue Reading