Connect with us

Magazin

SPRIJEÄŒITE BOLESTI SRCA:

Isprobajte ovaj idealan pripravak za jačanje srčanih mišića

Autor: Lana K

Bolesti srca i krvožilnog sustava su vodeći uzročnik smrti u Hrvatskoj, a to su prvenstveno bolesti gdje si sami možemo pomoći. Macerat br. 2 uvelike smanjuje rizik od infarkta, blagotvorno djeluje na fizičko i psihičko stanje organizmapixabay.com

U prošlom broju Matičnjak je predstavio Macerat br. 1 kojeg karakterizira imunomodulatorno djelovanje, a u ovom predstavljamo Macerat br. 2 čija je funkcija jačanje srčanog mišića. Bolesti srca i krvožilnog sustava su vodeći uzročnik smrti u Hrvatskoj, a to su prvenstveno bolesti gdje si sami možemo pomoći.

Macerat br. 2 je uljni macerat gloga (Crategus oxyacanthoides), đumbira (Zingiber officinalis), peršina (Petroselinum crispum) i cimeta (Cinnamon zeylanicum) u jednakim dijelovima suhe droge u stopostotno hladno prešanom ulju jezgre marelice (Prunus armeniaca).

Cilj macerata je ekstrahirati navedene nutrijente, odnosno koncentrirati ih u obliku pouzdanog, kvalitetnog i cjenovno dostupnog gotovog prirodnog proizvoda. Definicija funkcionalnosti zapravo je učinkovitost. Matičnjak ističe da proizvodi koje nudi stvarno i relativno brzo poboljšavaju opće stanje organizma – njegovo psihičko i fizičko stanje.

Iako ulje marelice gotovo i ne sadrži amigdalin (koji se nalazi isključivo u opni jezgre marelice) pa zato nema antikancerogena terapeutska svojstva, to je izvrsno ljekovito ulje. Upotrebljava se oralno te ima brojne zaštitne učinke na akutna i kronična zdravstvena stanja srčanog organa. Naime, rezultati istraživanja pokazuju da se korištenjem ulja marelice u prehrani značajno smanjuje rizik od nastanka infarkta miokarda, jer izrazito povećava sposobnost vazodilatacije krvnih žila povećanjem proizvodnje molekule dušikovog oksida (NO), a poboljšava i stanje hipoksije te povećava razinu kisika u srcu – njegov zaštitni antioksidantni potencijal.

Glog prirodno sadrži procijanidine, flavone, tanine, askorbinsku kiselinu i djeluje kao srčani tonik, koronarni vazodilatator, hipotenziv i antisklerotik. Upravo zato se upotrebljava za jačanje srca, kod hipertenzije i angine pektoris.

Đumbir, aromatičnog okusa, djeluje kao karminativ i diuretik.

Peršin, svojstvenog aromatičnog mirisa, sadrži eterično ulje, djeluje kao diuretik, karminativ, akspektorans, antireumatik i antimikrobik i upotrebljava se kod cistitisa, disurije, bronhitisa…

Cimet, svojstvenog mirisa i arome, djeluje kao antispazmotik, karminativ, korigens…

Continue Reading