Connect with us

Scena

Snažna podrška kandidatima HDZ-a za XI. izbornu jedinicu

U prepunoj dvorani kina „Borak“ u Širokom Brijegu predstavljeni su kandidati HDZ-a za XI. izbornu jedinicu.Snažna podrška kandidatima HDZ-a za XI. izbornu jedinicu

S govornice su poslane jasne i snažne poruke. Bitna činjenica koja opisuje predstavljenu politiku HDZ-a ogleda se u vjerodostojnoj borbi za ravnopravnost Hrvata u BiH.

Kandidati su u svojim govorima istaknuli značaj i doprinos koji su Hrvati u BiH dali u obrane Domovine i svakog hrvatskog bića bez obzira gdje se nalazio. Naglašeno je kako je Domovinski rat bio jedan jedini i što je ključno, obrambeni. Borba za izjednačavanje prava braniteljima HVO-a i HV-a, prioritet je o kojem će voditi „bitku u miru“ kada budu izabrani zastupnici Sabora Republike Hrvatske.
„Zajednička politika Hrvata u BiH i službenog Zagreba jedini je put koji omogućava jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini“, istaknuo je između ostalog dr. Božo Ljubić, nositelj liste.

Pored Ljubića, prisutnima su se predstavili i obratili brigadni general Miro Grabovac Titan, Ivanka Barić, Dragan Konta, ministar za izbjegle i raseljene osobe u Vladi RS Davor Čordaš, dr. Vjekoslav Jeleč i Željko Raguž, ravnatelj Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH.

Izbori za Sabor Republike Hrvatske održat će se u BiH 10. i 11. rujna (subota i nedjelja). tropolje.info

Continue Reading