Connect with us

Ljubav

SKB MOSTAR: Zaposlenima će biti isplaćene plaće, a pacijentima pružane usluge; očekujemo da država prepozna našu važnost

-Obavještavamo sve svoje djelatnike, prije svega liječnike i medicinske sestre i sve ostalo osoblje, kao i naše pacijente, da SKB Mostar funkcionira te da će i dalje funkcionirati na dobrobit pacijenata i svih zaposlenika – priopćeno je danas iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Navodi se daće zaposlenicima biti isplaćene plaće, a da će pacijentima biti pružene usluge.

“Zaposlenima će biti isplaćene plaće, a pacijentima kao i do sada pružane usluge. Točno je da postoje određeni problemi, ali isti nisu samo vezani za financiranje. SKB Mostar je velika ustanova u kojoj samo za redovite potrebe i normalno funkcioniranje treba sedam milijuna maraka za plaće i troškove mjesečno. Glavni problem ove bolnice je nebriga države za zdravstveni sustav općenito, nakon toga sve je samo slijed lančane reakcije”, navode iz bolnice.

Iz SKB Mostar podsjećaju javnost da ta ustanova pruža 82°bolničkih usluga u HNŽ primajući samo 57% novca jer ostatak ide bolnici “dr. Safet Mujić u Mostaru i Općoj bolnici Konjic.

“Prvih pola godine poslovali smo s gubitkom nešto višim od tri milijuna maraka. Jedan od razloga tolikog gubitka je i kolektivni ugovor i njegova dosljedna primjena. S predstavnicima sindikata ćemo razgovarati i pokušati iznaći najbolja rješenja za sve te kao i do sada uz razumijevanje svih aktera procesa riješiti probleme. Nije SKB Mostar jedina bolnica koja se svakodnevno bori s ovim problemima, ali isto tako nas se ne može svrstavati u isti krug financiranja sa znatno manjim bolnicama, koje nemaju velik broj pacijenata i usluga kao mi. Za primjer, SKB Mostar pruža 82% bolničkih usluga u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, primajući samo 57% novca. Ostatak prima KB „Dr. Safet Mujić ” i Opća bolnica u Konjicu”, priopćeno je.

U priopćenju je istaknuto uvjerenje da će važnost SKB Mostar konačno prepoznati i cijela država.

“Želimo naglasiti činjenicu kako u SKB Mostar nikada ni jedan pacijent nije vraćen jer pripada nekoj drugoj bolnici. Podsjećamo, sve bolnice u ovoj županiji, entitetu, državi dobivaju pomoć s određenih razina. I kako nam podaci pokazuju, 11 neravnomjernim iznosima, u odnosu na broj pacijenata i usluga koje obavljaju. Ova bolnica nije samo hercegovačka, ona je bosanskohercegovačka, regionalna i šire zastupljena bolnica. Također podsjećamo kako je nedavno potpisan sporazum o suradnji slijedom kojeg će u SKB Mostar dolaziti na liječenje pacijenti iz Hrvatske, iz pograniènih područja. I njima pružamo skrb, kao i svim stanovnicima BiH. Vlada RH je nedavno osigurala 10 milijuna kuna za SKB Mostar i zahvalni smo na pomoći. SKB Mostar još nije dovršila izgradnju svih klinika, čekaju se bolja vremena da djeca na Pedijatriji borave u normalnijim uvjetima izgradnjom nove zgrade. Ali ponosno možemo reći, a oni koji su boravili u SKB Mostar potvrditi, kako smo osigurali za naše pacijente najbolju opremu i timove doktora za liječenje, čemu u prilog govori svakodnevno povećanje broja pacijenata koji dolaze i vjeruju ovoj bolnici. Iskreno se nadamo kako će važnost SKB-a Mostar prepoznati cijela država i konačno prepoznati važnost zdravstvenog sustava za sve građane koji svakodnevno koriste naše usluge”, stoji u priopćenju SKB Mostar koje potpisuje ravnatelj Ante Kvesić.

Continue Reading