Connect with us

Kultura

Å iroki Brijeg u znaku maturalnih obljetnica gimnazijalaca

ŠIROKI BRIJEG: Prvosvibanjske blagdane iskoristili su nekadašnji učenici širokobriješke Gimnazije kako bi obilježili godišnjice mature. Tom prigodom slavilo se pedeset, četerdeset i pet, četerdest, dvadeset i deset godina mature. Bez obzira na godine maturiranja, nekadašnji učenici puni su emocija, sjećanja na školske dane, školske zgode, svoje profesore.  Tom prigodom sjetili su se svojih pokojnih kolega, preminulih profesora.

Uz tradicionalne svete mise, veliki školski sat, nisu izostala ni kasno- večernja druženja u širokobriješkim ugostiteljskim objektima. Slavilo se do ranih jutarnjih sati . Da bi bili uz svoje nekadašnje školske kolege neki su došli iz Njemačke, Italije…, a iz Hrvatske najbrojnija kolonija stigla je na svoj Brijeg. Vjeroučitelj fra Miljenko Mika Stojić, voditelj Hrvatske katoličke misije u švicarskom gradu Frauenfeldu  na kratko je stigao na susret s prvim naraštajem treći put obnovljene Gimnazije koja se nakon završetka tzv. usmjerenog obrazovanja na velika vrata vratila i u obrazovni školski sustav.

Nekadašnje svoje učenike pozdravili su i profesori Silva Draškić, Nikola Šimić, Božo Kovačić, Blago Kraljević, Damir Draškić, Mladen Kutle, Vlatko Marušić, Andrija Zeljko, bivši ravnatelj Milan Budimir. Među brojnom profesorskom svitom bila je i novoimenovana veleposlanica Bosne i Hercegovine u Švedskoj Vesna Ćužić.tropolje.info

Continue Reading