Connect with us

Nogomet

‘Saznao sam da imam jednu bolest, promijenio mi se život nakon toga’

“Imam ponešto od Hrvata, Švicaraca i Španjolaca – ono hrvatsko u meni su ambicija i glad za uspjehom, švicarsko je da sam točan, organiziran, analiziram sve jako ozbiljno, a španjolska je radost”, poručuje Ivan Rakitić u intervjuu koji je dao El Paisu uoči utakmice Hrvatske i Rusije.

Ispričao je da kad je igrao za švicarsku U17 reprezentaciju to mu nije bilo ba najsretnije.

” Tog dana sam shvatio da nešto nije kako treba biti. Ne bih volio igrati ni protiv Švicarske, tamo je moj dom. Veliki sam navijač švicarske reprezentacije, bio sam tužan kada su ispali, ali nadam se da će svi Švicarci sada navijati za Hrvatsku”, poručuje.

“Ispadanje Španjolske za nas nije olakšanje. U nogometu ne pobjeđuje uvijek najbolji. Španjolci me oduševljavaju, mirnoća s kojom napadaju”, kaže on.

Kako gleda svog suigrača Lionela Messij koji je ispao?

“Lea bih uvijek volio imati u svojoj momčadi jer je riječ o najboljem igraču svijeta. Ali igranje za reprezentaciju nije isto što i igranje u klubu. Utakmica protiv Argentine i Messija bila je posebna motivacija, na poseban smo se način pripremili za nju, onemogućili smo mu uživa”, dodao je.

No, ponešto se i u Rakitićevom životu promijenilo.

“Tijekom jednog pregleda sam doznao da imam celijakiju, da ne podnosim gluten. Puno puta sam se nakon utakmica znao osjećati loše, napuhano. Promijenio sam čitavu prehranu, kod kuće pijem samo vodu, nema više gaziranog pića”, otkrio je.

Izvor: narod.h

Continue Reading