Connect with us

Scena

Ruža Tomašić na izbore s Glavaševim HDSSB-om

Konzervativna stranka Ruže Tomašić na parlamentarne izbore izlazi s HDSSB-om Branimira Glavaša, potvrdili su za Maxportal iz te stranke.

Konzervativci su dugo bili u igri za predizbornu suradnju s HDZ-om Andreja Plenkovića – spominjala se koalicija ili samo kandidatura članova te stranke na HDZ-ovoj listi u nekoliko izbornih jedinica, a prije desetak dana javnost su obavijestili da od te suradnje odustaju.

U to vrijeme počelo se ozbiljno govoriti o mogućnosti ujedinjenja svih pravaških opcija u Hrvatskoj, što je inicirao Branimir Glavaš, s realnom šansom da prijeđu prag u pet izbornih jedinica. No, ta mogućnost je otpala jer se pravaši slažu k’o rogovi u vreći. Šefovi tih stranaka, od koje neke broja manje od deset članova (kako li su tek registrirate ako za prijavu treba sto potpisa) formirali su dvije pravaške koalicije – POMAK i Domovinska koalicija – a ni jedna od njih nema apsolutno nikakve šanse približiti se izbornom pragu, a kamoli osvojiti neki mandat u Saboru.

Konzervativna stranka Ruža Tomašić, jedna od rijetkih političara na desnom spektru koja ima autoritet i može povući dio glasača, ostala je usamljena i s ne baš velikim izgledima za ulazak u Sabor. Suradnja s HDSSB-om mijenja situaciju.

Izborna suradnja s Glavašem mogla bi biti korisna za obje stranke. HDSSB je, zbog ozbiljnih grešaka s izbornim listama na s kojih su maknuli  stranačke veterane, poznate zastupnike i zapravo jedinu pravu oporbu u Hrvatskom saboru – Grubišića i Burića,  izborili osjetno lošiji rezultat nego na prethodnim izborima i mnogo lošiji nego su očekivali.

Pojedinosti o suradnji Konzervativne stranke i HDSSB-a očekuju se uskoro.

M. Marković/Foto:mp

tropolje.info

Continue Reading