Connect with us

Scena

RUSKA VOJSKA U SIRIJI!

Stigli brodovi, tenkovi i pješadija: ‘Započinjemo rat protiv terorizma!’

Autor: S. Vučković tropolje.info

CNN javlja kako Amerikanci već danima prate situaciju s Rusima pa navode i kako su u Siriji uočili ruske avione Antolov, ali i stotinjak pripadnika ruske mornaričke pjeÅ¡adije s desetak vozila. Cijela situacija s Rusima u Siriji nikako ne odgovara Bijeloj kući…

Rusi više nisu promatrači sirijskog kaosa, iako su ovih dana priznali da su tamo poslali “stručnjake”. Da su se odlučili na otvoreni rat protiv terorizma, svjedoče satelitske snimke koje pokazuju usidravanje ratnih brodova, iskrcavanje tenkova i dolazak pješadije, javlja Reuters.

Jednako tako, CNN javlja kako Amerikanci već danima prate situaciju s Rusima pa navode i kako su u Siriji uočili ruske avione Antolov, ali i  i stotinjak pripadnika ruske mornaričke pješadije s desetak vozila.

satelitska snimka
Snimka

Cijela situacija s Rusima u Siriji nikako ne odgovara Bijeloj kući:

“Pozdravili bismo doprinos Rusije u borbi protiv ISIL-a, ali vrlo smo jasno rekli da bi bilo nezamislivo za bilo koju stranu, uključujući Ruse, pružati ikakvu potporu Asadovom režimu”, kazao je glasnogovornik Bijele kuće Eric Schultz.

Američki politički vrh zaključuje kako im “nisu jasne prave namjere Rusa” i pribojavaju se kako se Rusija koristi vojnom silom samo kako bi kontrolirala događaje u Siriji.

Libanonski izvori, također, kazuju kako su svjedočili otvaranju dviju vojnih ruskih baza u Siriji, jednu blizu obale, a drugu u unutrašnjosti.

Continue Reading