Connect with us

Sinovi povijesti

RS podnijela kaznenu prijavu protiv 16 hrvatskih generala, uključujući i Antu Gotovinu?

MUP Republike srpske podnio je kaznene prijave protiv hrvatskih generala, pišu Večernje novosti u današnjem izdanju. Na današnjoj naslovnici stoji da je protiv generala Ante GotovineRS podnijela kaznenu prijavu protiv 16 hrvatskih generala, uključujući i Antu Gotovinu? podnijeta prijava zbog zločina u BiH. Kako pišu optužnica je podnijeta i protiv ministra obrane Damira Krstičevića.

Podsjetimo, Večernji je već pisao da postoje optužnice protiv naÅ¡ih generala. Od 640 optuženih, hrvatske službe dio ljudi već su prebacile na sigurno, u Hrvatsku, a progon prijeti Kotromanoviću, Gotovini, Krstičeviću…

Nakon što su neki mediji izvijestili da ministar obrane Damir Krstičević ne odlazi u Sarajevo zbog trenutne situacije i uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju te navode kako je i sam premijer Andrej Plenković tražio od Krstičevića da u ovom trenutku ne ide u Sarajevo, oglasio se i MORH. Ministarstvo obrane (MORH) potvrdilo je da ministar Damir Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, ali je ustvrdilo da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, već s trenutnim obvezama u Vladi, gdje se razgovara o proračunu za sljedeću godinu.

Krstičević se ne boji odlaska u BiH

Napominjući kako je riječ je o uobičajenoj proceduri kada ministra u slučajevima prioritetnijih obveza mijenja pomoćnik nadležan za pojedino područje, MORH prenosi riječi ministra Krstičevića kako se “ne boji se odlaska u Bosnu i Hercegovinu” te da će “u narednom periodu sigurno i tamo odlaziti”.

I premijer Plenković je potvrdio je i da se „u određenim dokumentima“ spominjalo i ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ali da detaljnijih saznanja o tome nema. tropolje.info

Continue Reading