Connect with us

Ekonomija

Radna posjeta Dopresjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda dr. Davor Pranjić župi sv. Franje Asiškog u Žeravcu…

Bio sam u posjetu župi sv. Franje Asiškog u Žeravcu gdje sam razgovarao sa župnikom fra Mirkom Filipovićem o trenutnom stanju u župi, broju i aktivnostima župljana te problemima s kojima se svakodnevno susreću, kao i o projektima koji su trenutno u realizaciji i za koje je potrebno izdvojiti određena financijska sredstva.
Nakon Žeravca, posjetio sam sestre Milosrdnice sv. Vinka Paulskoga, čuvarice vjere koje su 29. listopada 2022. obilježile 150. obljetnicu svog dolaska u ovaj grad. Razgovor koji smo vodili ponajprije je bio vezan za njihov život, rad i djelovanje na ovom području. Također, razgovarali smo i o mogućim projektima koji bi im olakšali dosadašnje brige i pomogli im u daljnjem radu među svojim župljanima.
Dan sam završio misom uskrsnog bdjenja na Bijelom Brdu koju je predslavio vlč. Marko Slišković, a kojom smo uvedeni u veličanstveno slavlje pobjede svjetla nad tamom i života nad smrću, onoga slavlja koje nas svake godine potiče da nastojimo misliti i činiti dobro.
Urednica tropolje.info za Republiku Srpsku Milijana-Fox- Marić

Continue Reading