Connect with us

BiH

Prvi dragovoljci u posjeti temeljnim Udrugama HVO ……..Zovu me sjećanja.

Izaslanstvo Prvih dragovoljaca domovinskog obrambenog rata 91-95( U Izaslanstvu SU BILI Mladen Ljubić-Vajta Blago Vukoja i Mladen Prusina) nastavlja svoje posjete institucijama važnim za  opstojnost hrvatskog naroda u aktualnoj stvarnosti BiH kao i osobama koje su u ključnim vremenima otpora agresoru i obrane doma ostavili trag istine o domovinskoj povijesti.  Jedna od posebno dragih posjeta našem izaslanstvu je posjeta Udruzi obitelji poginulih pripadnika HVO-a i Udruzi nositelja ratnih odličja HVO-a   odnosno predsjednici  Jasni Zlomislić i predsjedniku Lazaru Lazi Martinoviću. Redovito prigodom naših posjeta i kroz prijateljske razgovore razjasnimo svaku nejasnoću, glede naših obraćanja  transparetnom i jasnom elektronskom medijskom komunikacijom, naglašavajući svaki put kako naš analitički tim iznosi u javnost dobronamjerne kritike i  eventualne prijedloge kako vidimo rješenje problema.  Temeljni cilj naših aktivnosti je održati i podržati sve događaje na dobrobit hrvatskog naroda u BIH, a kritizirati svaku pojavu skretanja u osobne koristi i zanemarivanje kredibiliteta hrvatskog  političkog korpusa u Bosni i Hercegovini.
Konačnu ocjenu rada određenih institucija i političkih tijela u hrvatskom korpusu dajemo prigodom posjeta i proslave obljetnica.
Vođeni tom idejom  od srca čestitamo udrugama  rad i utemeljenje Iskazujemo zahvalu za predan rad te zastupanje interesa braniteljske populacije i njenih naraštaja. U 30 godina je mnogo događaja, truda, razočaranja, tuge i radosti. Istina je ta koja kreira konačnu odluku i konačnu zahvalu. Hvala vam za zastupanje i zagovaranje interesa branitelja, udovica i djece poginulih branitelja, hvala za vaš ustrajan rad i trud, za svaku dobru riječ, za pomoć ugroženim braniteljima, potrebitim udovicama, usamljenoj i bolesnoj djeci poginulih branitelja. Mnogo bih mogli napisati romana o svakom pojedinačnom slučaju, o različitim složenim i manje složenim životnim pričama. Zahvala za doprinos u poboljšanju položaja braniteljske populacije i njihovih zakonskih prava. Sve je mnogo složenije nego što izgleda. Mi Prvi dragovoljci  veoma dobro znamo kolika je žrtva i trud potreban za ostvarenje  ideja i ciljeva udruge ili zajednice. Posebno je vidljiva sve složenija situacija koja zahtijeva sve više vremena i znanja. Proces traje i zahtjeve sebedarje sudionika. Analizirajući udruge i komponente bošnjačkog braniteljskog korpusa možemo kazati da dobro organizacijski pratimo mnogoljudniju ali ne i bolju komponentu.  Veseli činjenica kako je organizirana i uspješno djeluje sustavna zaštita prava braniteljske populacije kroz Tim (respektabilan)  za pružanje  pravne pomoći braniteljima. Na čelu stručnog tima su Prvaci temeljnih udruga uvijek na raspolaganju za pomoć i suradnju.
Također ističemo važnost Tima djelatnika Odjela za branitelje  u Odboru za branitelje pri HNS -u koji su aktivni u rješavanju problematike hrvatske braniteljske populacije. Prvi dragovoljci kontinuirano dokazuju svoju aktivnost u zaštiti istine o domovinskoj obrambenoj povijesti  kao temeljne zadaće (potkrijepljeno službenom dokumentacijom) bez sudjelovanja u radu temeljnih udruga, a u isključivo svojoj nadležnosti rada i djelovanja.
Voditelj tima Prvih dragovoljaca
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading