Connect with us

Kultura

Projekt Studentskog zbora i HNK Mostar: ”Ruka ruku mije, obraz obadvije”

Memorandum o suradnji na realizaciji projekta ”Ruka ruku mije, obraz obadvije” potpisao je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivano Vukoja s predsjednicom Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janjom Marušić.

“Smatram da je pridonošenje pažnje kulturi na jako nezavidnom nivou, i u razgovoru s ravnateljem Vukojom zaključili smo kako možemo i trebamo zajedno djelovati. Nadam se stvarno dobroj suradnji i da ćemo zajedno ovom suradnjom povećati zainteresiranost studenata da posjećuju kazalište”, kazala je Marušić za Hrvatski medijski servis.

Potpisivanje ovog  Sporazuma uspostavljena je suradnju kojoj je glavni cilj promicanje stvaralačkih i glumačkih sposobnosti studenata, razvijanja interesa kod mladih ljudi prema kazališnoj umjetnosti, promicanje profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva, te kontinuirano njegovanje postojeće kazališne publike, ali i stvaranje nove.

Planirana je suradnja u sklopu nadolazećeg projekta Dani Studentskog zbora. Navedeni projekt je prerastao u tradiciju te i ove godine Studentski zbor nudi bogat sadržaj studentima Sveučilišta, što je od zajedničkog interesa kako za mlade tako i za HNK Mostar./HMS/

Povezane vijesti

Continue Reading