Connect with us

Scena

Predstavljena mohografija “Hod po rubu, s Ivicom“

Monografija “Hod po rubu, s Ivicom“ Gordane Gadžić predstavljena u petak, 20. srpnja s početkom u 12 sati u kavani Hrvatskog narodnog kazališta Split. Ovo djelo, u izdanju Školske knjige, okupilo je neizbrisive tragove Ivice Vidovića koje je ovaj veliki glumac ostavio u kazalištu, na filmu i televiziji. Osim autorice, na predstavljanu o monografiji govorili su Ivica Ivanišević i Jurica Pavičić.

Monografija je u autorskom i uredničkom smislu plod sedmogodišnjeg rada Vidovićeve supruge Gordane Gadžić koja je na jednom mjestu, na temelju strpljivog i predanog rada, objedinila 221 Vidovićevu ulogu. Ključne glumačke kreacije njegove karijere zabilježene su fotografski i predstavljene esejima, kritikama, komentarima publike, intervjuima i memorabilijama.

Djelo je to neprocjenjive dokumentarističke vrijednosti, ali i jednako neprocjenjiv glas minulih vremena, svjedočanstvo prošlih kulturnih politika i njihovih protagonista te pogled u kazališnu i filmsku povijest Zagreba, Hrvatske i cijele bivše države.

Ova kvalitativno i kvantitativno bogata monografija strukturirana je kronološki, kao priča s početkom, sredinom i krajem.

 

D.Z.S.

Continue Reading