Connect with us

Ekonomija

Predsjedništvo HNS-a: Božo Ljubić na čelu Glavnog vijeća HNS-a, Josip Merdžo tajnik

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH na danas održanoj drugoj redovitoj sjednici Predsjedništva, potvrdilo je Božu Ljubića za predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH, a Josipa Merdžu za tajnika.

Također, na sjednici je raspravljano o strukturi Glavnog vijeća HNS-a, odjelima i pododjelima koji su izmjenjeni u odnosu na strukturu koju je do sada imalo Glavno vijeće. Predsjedništvo je okvirno prihvatilo novu strukturu Glavnog vijeća, te je prijedlog usvojen jednoglasno sa zaključkom da svi koji imaju svoj prijedlog, upute u tajništvo do iduće sjednice na kojoj će se potvrdili novi sastav Glavnog vijeća sa voditeljima odjela i pododjela. Predsjedništvo je raspravljalo i o Poslovniku o radu Predsjedništva te ga jednoglasno usvojilo.

Predsjedništvo HNS-a je raspravljalo i o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i formiranju vlasti na razini Federacije.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović u izjavi medijima nakon sjednice kazao je kako se na sjednici Predsjedništva HNS-a razgovaralo i o unutarnjem preustroju Glavnog vijeća HNS-a. Predsjednik Čović je kazao kako je iznesen prijedlog rada kroz 16 odjela Glavnog vijeća.

„Želimo napraviti takve odjele koji mogu odgovoriti na sve izazove koji traži izvršna vlast kada je u pitanju svaka razina u BiH, i mislim da ćemo za nekih 15 dana te prijedloge u konačnici izdefinirati i imenovati osobe koje će voditi odjele i koji će dati novu dimenziju i dinamiku rada HNS-a“, kazao je predsjednik Čović.

Također, najavio je kako će se u petak, 24. ožujka, u Mostaru susresti izaslanstva stranaka okupljenih oko HNS-a BiH i oko stranaka „Trojke”.

Taj sastanak, kazao je dr. Čović nakon današnje sjednice Predsjedništva HNS-a BiH, rezultirat će sporazumom koji će otkloniti bilo kakav nesporazum između te dvije političke grupacije.

U taj sporazum ugradit ćemo precizno svaki resor u Vladi FBiH, svaku instituciju, a ima ih jako mnogo unutar Federacije, da znamo točno kakvu tko ima obvezu od dva bloka prema toj instituciji. To bi naslonili na onaj sporazum koji imamo na razini države – izjavio je predsjednik Čović.

Govoreći o vremenskim rokovima, dodao je kako očekuje da će posao oko imenovanja nove izvršen vlasti u Federaciji BiH biti okončan do kraja travnja.HDZ BiH

Continue Reading