Connect with us

Kultura

PREDSJEDNIŠTVO HDZ BiH: Hrvatska nije sudjelovala u međunarodnom sukobu u BiH

Predsjedništvo HDZ-a BiH komentirajući aktualni politički trenutak kao i presudu koju će Haški kazneni sud  donijeti u predmetu „Hrvatske šestorke„ provelo je, na današnjoj sjednici u Mostaru, raspravu o zlouporabama Domovinskog rata u okviru procesuiranja ratnih zločina na Haškom kaznenom sudu, priopćeno je nakon sjednice, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Također, je istaknuto kako presude Haškog kaznenog suda ne bi trebale utjecati na buduće političke odnose unutar Bosne i Hercegovine i  na poziciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je kazano kako dosadašnje presude nisu doprinijele pomirenju među narodima unutar BiH. Dok se hrvatski narod zauzima za pomirenje među narodima u BiH, te potiče institucionalno jačanje BiH i njezinog europskog puta, neki drugi  su još uvijek zarobljenici prošlosti što uvelike šteti odnosima među narodima i budućnosti Bosne i Hercegovine.

-Hrvatski narod je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i na nama je da učinimo sve kako bi osigurali punu ustavnu jednakopravnost na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Također ustrajavamo na razvijanju suradnje i dijaloga s druga dva naroda u BiH.

Republika Hrvatska nije sudjelovala u međunarodnom sukobu u BiH  već je svojom potporom BiH dala nemjerljivu pomoć njezinim stanovnicima izbjeglim na područje RH što se nažalost nedovoljno cijeni u političkoj javnosti BiH, priopćilo je Predsjedništvo HDZ BiH

Continue Reading