Connect with us

Ljubav

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u Mostaru otvorio XVI. Simpozij dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem

“Želim zahvaliti organizacijskom odboru i svima vama okupljenim i uključenim u simpozij, vama suradnicima, ovakva znanstvena otvaranja prave iskorake za našu bolnicu, naše sveučilište, naš grad i prave jedan poseban okvir jedan vid promoviranja svih ovih institucija. Neka se ostvare svi vaši planovi vezano za ovaj simpozij uz ostvarenje mnogih poveznica sa destinacijama diljem svijeta, dječja kirurgija i urologija imaju presudnu ulogu“, rekao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas u Mostaru prilikom otvaranja XVI. Simpozija dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem.

Predsjednik Čović je poručio kako je najbolji način da znanost i zdravstvo približimo našem narodu je upravo ovaj ovdje Simpozij, znanstvene rasprave i sve ono što se događa dva dana na ovom .

„Poticaj za nastavak organiziranja ovakvih Simpozija dječje kirurgije i urologije s međunarodnim djelovanjem nastojat ću svima vama koji predvodite politički život sa svih razina vlasti koji su ovdje nazočni da pomognu organizacijskom odboru da nastavimo s  i dalje pomagati XVII. međunarodnim simpozij i sve iduće, koji budu organizirani,“ poručio je predsjednik Čović.

Predsjednik organizacijskog odbora simpozija i ravnatelj SKB Mostar dr.  Ante Kvesić istaknuo je kako je ovo veoma značajan događaj.

„Imamo 22 operacije i već smo ih sedam od jutros napravili“, kazao je Kvesić navodeći kako su na ovom simpoziju djeca s područja čitave Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske.

„Ono što je komplicirano tamo, dođu ljudi ovdje koji to znaju pokušamo riješiti i ujedno učimo i mi smo zadovoljni“, kazao je Kvesić navodeći kako je to ujedno motiv da se odmah počinje raditi na organizaciji XVII simpozija.

Ovaj simpozij je u posljednjih 16 godina izrastao u jedan od najboljih skupova ove vrste u svijetu.

U dva dana koliko traje simpozij napravit će se 22 ili 23 velike složene operacije i radit će ih najbolji svjetski stručnjaci iz dječje kirurgije.

Continue Reading