Connect with us

Business

Predsjednik dr. Čović na službenom otvaranju Sveučilišne tiskare i Sveučilišne galerije

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović posjetio je službeno otvaranje Sveučilišne tiskare i Sveučilišne galerije kroz Dane Sveučilišta i obilježavanje 43. obljetnice Sveučilišta u Mostaru, jedinog sveučilišta na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. Svečanom otvaranju nazočio je i dr. Mario Kordić, nositelj gradske izborne liste HDZ-a BiH za grad Mostar.

U okviru Sveučilišne nakladničke kuće PRESSUM završena je Sveučilišna tiskara u Kampusu II u Rodoču opremljena tehnološki suvremenom opremom koja ima za cilj dodatnu promociju samog Sveučilišta, kao i olakšanu mogućnost za izdavanje i nakladu knjiga i udžbenika domaćih i gostujućih sveučilišnih profesora i drugog nastavnog osoblja. Projekt Sveučilišne tiskare jedan je od najvažnijih dugoročnih i strateških projekata Sveučilišta u Mostaru i kontinuiranim djelovanjem u europskim i svjetskim međunarodnim okvirima.

Sveučilišna galerija je projekt izuzetne identitetske važnosti koji sada doživljava svoju realizaciju. Sveučilišna galerija predstavljati će najsuvremeniji izložbeni prostor u Hercegovini, modularan i prilagodljiv čak i za složene umjetničke projekte. Imat će vlastitu zbirku, urede, specijaliziranu knjižnicu za povijest umjetnosti koja već sada broji 800 naslova i muzejsku čuvaonicu za pohranu umjetnina sa svim sigurnosnim i konzervatorskim uvjetima.

 

HDZ BiH

Continue Reading