Connect with us

BiH

Predsjednik Čović službeno otvorio nove prostorije Radija Tomislavgrad

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i najstariji djelatnik Radija Tomislavgrad Ilija Ljubičić, danas su simboličnim presjecanjem vrpce službeno otvorili nove prostorije Radija Tomislavgrad.

Svečanosti je uz predsjednika Čovića nazočila i Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH,  te dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, predstavnici gospodarskog, društvenog i vjerskog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Obraćajući se prilikom svečanog otvaranja predsjednik Čović je kazao kako ima više razloga da se na poseban način obilježi otvaranje novih prostorija, koji su jedna mjera, koju treba nastojati ostvariti u svakom djelu života.

„27 godina vašeg života, vi najbolje znate kako je to bilo, uspona i padova i na koji ste se način borili da pratite tehnološki razvoj. Koliko god je išao naprijed, i evo ovaj Radio, od srca vam čestitam što ste dali truda i od gradske, općinske, županijske organizacije i svih onih koji su izvana pomagali da danas imamo ove prostorije. Mnogi bi kazali da bez jezika nema naše kulture, a bez jezika i kulture nema ni identiteta hrvatskog naroda u BiH. S te strane drago mi je da ste spomenuli više puta i Radio televiziju Herceg-Bosne. Vjerujem da ćemo na sličan način uskoro obilježiti i otvaranje novih prostora u Mostaru, Radio-televizije Herceg Bosne“, kazao je dr. Čović.

„Uposlenicima prije svega želim, da u novim uvjetima lakše obavljaju svoje poslovanje, čestitam na naporu, na svemu onome što ste radili 27. godina i vjerujem da će te još dugo veseliti sve nas koji vas slušamo“, zaključio je predsjednik Čović.

Prisutnima su se obratili i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i ravnatelj Radija Tomislavgrad Mate Radoš. Fra Gabrijel Mioč blagoslovio je nove prostorije uređaje i sve ljude.

Continue Reading