Connect with us

Scena

Predsjednik Čović sa ministrima u Vladi FBiH posjetio Vladu Županije Posavske

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović sa ministrima u Vladi FBiH posjetio je danas Vladu Županije Posavske.

Sastanku su uz predsjednika Čovića nazočili ministri iz Vlade Federacije BiH i to Jelka Milićević, ministrica financija, Zora Dujmović, ministrica kulture i Mato Jozić ministar pravosuđa a domaćini sastanka su bili predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić. Sastanku su nazočili i ministri u Vladi Županije Posavske.

„Današnja posjeta je upriličena prije svega da u nazočnosti naših ministrica s federalne razine u dogovoru s predsjednikom Vlade prođemo one teme komunikacije između federalne razine i ove županijske kako bi sve ovo što je rekao predsjednik Vlade uistinu funkcioniralo i evidentno hoće i na boljoj razini nego do sada. Analizirali smo kratko, pa evo i čak s aspekta onog vremena od prije 5 godina kada je ovo područje doživjelo katastrofalnu poplavu. Sve ono što smo planirali završit ćemo u nekom doglednom vremenu, jer to možemo zajedničkim snagama. Bar jednom u mjesec ili dva bit ćemo ovdje i zajednički rješavati zajedničke probleme,“ kazao je dr. Čović.

„Imali smo danas čast ugostiti predsjednika HNS-a i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine zajedno s tri ministra iz federalne Vlade. Upoznali smo ih sa aktualnostima iz rada Vlade Županije Posavske i rada Skupštine, što planiramo uraditi u ovoj godini, našim prioritetima rada i s onim što u čemu su naša očekivanja potpore federalne i državne razine. Upoznali smo visoke dužnosnike s Programom rada Vlade i Skupštine, planom usvajanja zakona u Županiji Posavskoj, ali isto tako i sa potrebom sufinanciranja određenih projekata. Uz ostalo radi se o projektima u cestovnoj infrastrukturi, u sektoru zaštite od visokih voda odnosno vodoprivrednih objekata, sektoru zdravstva, komunalne infrastrukture i siguran sam da potpora neće izostati sa viših razina vlasti, kazao je predsjednik Vlade ŽP Topić.

Continue Reading