Connect with us

Kultura

Predsjednik Čović obišao opožarenu zgradu Gimnazije u Širokom Brijegu

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, posjetili su jutros Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, koja je početkom tjedna stradala u požaru.

Gradonačelnik Kraljević istaknuo je kako su prema prvim informacijama, posljedice požara ogromne a materijalna šteta velika. Nadležne službe i vještaci utvrđuju pravo stanje i procjenjuju štetu. Vatra je uništila potkrovlje zgrade, krov, kao i dio stropa koji se urušio u hodnik na zadnjem katu.

Zgrada Gimnazije fra Dominika Mandića osim simbola Širokog Brijega, budi i sentimentalne vrijednosti mnogim generacijama koje su prošle kroz nju. Razlog više je i činjenica što ove godine obilježava točno sto godina od izgradnje.

Predsjedniku Čoviću prezentiran je način organizacije nastave za učenike Gimnazije i Srednje strukovne škole koji će se vjerovatno rasporediti, kako je dogovoreno u Prvu i Drugu osnovnu školu u Širokom Brijegu.

Razgovaralo se na koji način je moguće što prije organizirati obnovu zgrade Gimnazije i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu.

Nakon detaljnog izvješća, odmah će se krenuti u pripremu za proces obnove i rekonstrukcije, pri čemu je predsjednik Čović obećao pomoć svih nadležnih službi i dužnosnika s većih razina vlasti, ističući kako novac za obnovu neće i ne smije biti problem.

Dužnosnici su razgovarali i o drugim temama i projektima koji se provode na području Širokog Brijega, infrastrukturi, planiranom gospodarskom razvoju te svim važnim temama lokalne sredine koji su aktualni i pridonose razvoju. Također, istaknuta je važnost dobre programske pripreme za nadolazeće lokalne izbore.

 

Continue Reading