Connect with us

Ekonomija

Predsjednik Čović i dopresjednik Toni Kraljević na sastanku s predstavnicima Seljačkog saveza Federacije BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas se sastao s predstavnicima Seljačkog saveza Federacije BiH (SSFBiH).

Uz predsjednika Čovića, sastanku je nazočio i Toni Kraljević, dopremijer Federacije BiH i ministar financija, a brojno izaslanstvo Seljačkog saveza Federacije BiH predvodio je Dragan Pavlović, predsjednik SSFBiH.

Seljački savez Federacije BiH je krovna organizacija poljoprivrednika na razini Federacije BiH, u koju su uključeni razni poljoprivredni subjekti i udruge.

Susret je započeo obilaskom farme Vita-Vi Čapljina, čiji su vlasnici bili domaćini, a nastavljen radnim sastankom u poslovnoj zgradi farme. Izaslanstvo je posjetilo i vinariju Domano Domanovići, gdje su donijeli zajedničke zaključke, danas održanog sastanka.

Tijekom susreta je razgovarano o aktualnom stanju u poljoprivredi Federacije BiH. Razgovarano je o postojećim problemima i izazovima s kojima se susreću poljoprivrednici, te načinima njihovog rješavanja, s ciljem osnaživanja ovog izuzetno značajnog sektora.

Na održanom sastanku zaključeno je kako će se krenuti u izradu Zakona o poljoprivrednoj savjetodavnoj službi na razini županija. Potrebno je izraditi planove rada za Službe i uspostaviti sustav izvješćivanja prema Federaciji. Nositelji aktivnosti će biti gradovi/općine i Županije. Također, zaključeno je kako je potrebno urediti raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem s ciljem zaštite domaćih zakupaca i koncesionara.

Idući sastanak koordinacije održat će se u Livnu.

Continue Reading