Connect with us

Kultura

Predsjednik Čović i ministar Grlić Radman na obilježavanju 76. obljetnice Bleiburške tragedije i križnog puta u Stocu

Povodom 76. obljetnice spomena na Bleiburšku kalvariju i Križni put, danas se na Radimlji kod Stoca održala prigodna komemoracija a potom i Sveta misa za sve poginule i nestale katoličke vjernike hrvatskog naroda u Drugom svjetskom ratu i poraću i za sve sudionike Bleiburške tragedije.

Komemoracija je započela polaganjem vijenaca i svijeća izaslanstva dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović uz ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlić Radmana,  izaslanika predsjednika Vlade RH te predstavnika državnih i drugih institucija i braniteljskih udruga.

Euharistijsko slavlje predvodio je biskup u miru mons. Ratko Perić.

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, prije sudjelovanja na komemoraciji i obilježavanju 76. obljetnice Bleiburške tragedije i križnog puta hrvatskoga naroda na Radimlji kod Stoca sastali su se s načelnikom općine Stolac, Stjepanom Boškovićem.

Prilikom sastanka razgovarano je o nizu projekata koje ova općina provodi kao i potpori koja je potrebna preko većih razina vlasti ali i institucija Republike Hrvatske.

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske koje je predvodio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, iskazalo je potporu svim važnim društvenim institucijama i projektima u općini Stolac.

Continue Reading