Connect with us

Kultura

Predsjednik Čović i gradonačelnik Kordić posjetili župu Presvetog Srca Isusova i obišli radove na školi u izgradnji u Vojnom

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović danas je posjetio župu Presvetog Srca Isusova – Potoci i razgovarao sa župnikom don Rajkom Markovićem.

Uz predsjednika Čovića, u posjeti su bili i Mario Kordić, gradonačelnika Mostara i Damir Knezović, vijećnik Gradskog vijeća Grada Mostara, nakon čega su nazočni posjetili i obišli radove na školi u izgradnji u Vojnom.

Inače, učenici nastavu dugi niz godina pohađaju u drvenom i neuvjetnom školskom objektu, zbog toga se gradska vlast odlučila na izgradnju nove zgrade područne osnovne škole Vojno (koja pripada OŠ Ivana Gundulića).

U školi će biti pet učionica od 39 četvornih metara. U prizemlju će biti tri učionice, zbornica i sanitarni čvorovi. Na katu su predviđene dvije učionice i višenamjenska dvorana od 150 kvadrata.

U novom objektu škole, koja se nalazi ispod sadašnjeg sportskog terena u Vojnu, odmah pored postojeće derutne zgrade drvene škole, biti će više od 50 učenika do četvrtog razreda, pored ostalih pogodnosti i uvijeta, izgradnjom nove zgrade biti će osiguran i produženi boravak za djecu.

Continue Reading