Connect with us

Kultura

PRAVAŠI NA PUTU UJEDINJENJA: Đapić pozvao Srba na zajedništvo u izborima

NAKON jučerašnjeg javnog poziva Daniela Srba, predsjednika HSP-a, o potrebi zajedništva svih pravaških stranaka na predstojećim izborima, danas se oglasio Ante Đapić i javno pozvao Srba da pravaško-demokršćanske stranke zajedno nastupe na rujanskim parlamentarnim izborima.

“Poštovani g. Daniel Srb, predsjedniče HSP-a,

javno Vas pozivam da zatomite vlastitu taštinu, zaboravite na osobne nesuglasice i probleme koje ste u prošlosti imali sa bilo kojim političarem na desnom političkom spektru i donesete jedinu ispravnu političku odluku u ovom trenutku: da će HSP na idućim izborima nastupiti na zajedničkoj listi pravaških i demokršćanskih stranaka bez ikakvih preduvjeta.

Sve razlike i problemi iz naše političke i životne prošlosti nevažni su i apsolutno nevrijedni u odnosu na odgovornost koju imamo za predstojeće parlamentarne izbore. Nebitno je tko je prvi krenuo s idejom, tko je koga prvi nazvao i tko je kome što rekao u prošlosti.

Bitna je samo ideja zajedničkog i ravnopravnog nastupa pravaških i demokršćanskih stranaka. Bitan je interes Hrvatske, i stvaranje snažne alternative političkim opcijama koje su dovele Hrvatsku na rub ponora.

Nemojte zbog nekog osobnog razloga ili animoziteta propustiti ovu posljednju priliku ali i obavezu prema svim hrvatskim biračima.

Jer kako ćete objasniti svojim članovima i javnosti da do zajedničkog nastupa nije došlo zato što je Vas nazvao netko s kim se osobno ne slažete i predložio Vam ideju zajedništva. Ili zato što Vam je službeni poziv na razgovor stigao od stranaka s čijim se dužnosnicima u prošlosti niste slagali.

Hrvatska nema vremena za takve dječje igrice.

I zato Vas pozivam, odgovorite na pozive, sjednite za stol s drugim strankama bez ikakvih preduvjeta i dogovorite zajednički nastup na ovim izborima. Jedini način da u tome svi zajedno uspijemo je da razgovore trebamo voditi čista srca i u dobroj namjeri, osobne nesuglasice i probleme trebamo staviti na stranu, nitko ne smije uvjetovati zajednički nastup neprihvaćanjem neke stranke ili osobe i nema supremacije ili vodstva niti jedne stranke ili dužnosnika.

Ako su Veselica, Rožić, Vlainić, Đapić, Kovačević, Tepeš, Kljenak, Novokmet, Ćorić, Friščić, Prebeg, Petkov, Golubić i brojni drugi pojedinci desnog svjetonazora mogli sve prošle nesuglasice i razmirice staviti na stranu zbog interesa Hrvatske, mislim da isto možete i Vi.

Javnost, posebno pravaško-demokršćanska to od Vas s pravom očekuje.”

Maxportal/foto:hrt tropolje.info

Continue Reading