Connect with us

Kultura

Povijest se ponavlja… i Kralj Zvonimir je krivo procijenio prvake svoga naroda

 

Sutra ćemo svjedočiti krivu procjenu  ili možda nije kriva.. Vidjet ćemo..
Duvanjsko polje, povijest ostavlja tragove,nikad kralj Tomislav ne bi bio okrunjen da nije preuzeo HB šume od Bizanta. Ni Mijat Tomić, te hajduci u uskoci ne bi 500 godina hajdukovali da šumom  HB nisu vladali, niti bi se ova nova vlast mogla kreirati da  Prvaci i Prvakinje nisu pogrešno procijenili.
I kralju Tomislavu su Srbi u pomoć priticali, a i hajduci Andrijica Šimić i Jovo Kadijević su zajedno hajdukovali. Spajali su ih interesi. A tad je Austrougarska svoje interese prepoznala i ovladala šumama HB, nestalo hajduka, a ovladali partizani, Tko misli šumom vladati zbog šumskog voća, grdno se vara, jer mnogo važnije je zimu prezimjeti i ostati živ. A bez drva i vatre to je nemoguće. nažalost pohlepa pojede  nježno i ranjivo srce, te pohlepnici ga više ne posjeduju.
prije tri mjeseca je bilo nezamislivo i pretpostaviti da će na red doći ovako životno, nacionalno i strateško pitanje na dnevni red. Pokazala se pogubnom samouvjerena  kriva procjena, tako da o ishodu neću ni razmišljati.
Službeno 17. 09 2020 dan izbora Prvaka /harambaše  i “duvanjski slučaj HB šuma” ulazieu povijest Hrvata.
Jako važno i neizvjesno, te onima koji ne poznaju povijest preporuka da i ne čitaju.
Opet je u pitanju kriva procjena, ovaj put Prvakinje u Hrvata i bliskog joj kuma, koji šutnjom sve “posljedice” odobriše. Mijenjali su se  ljudi i režimi, netijaci i praunuci  naših velikana, kao što je fra Didak Buntić pojavljuju se na političkoj sceni. Opet mi se Corona i kampanja pomiješaše, opet pomislih kako će posljedice imati posljedice.
Tražiti pomoć u Bakiru Izetbegoviću je izaja pradjedova,, zato gospodo koji se politikom bavite ne zaboravite ” neka svoga i u gori vuka” Nikad se ne bi dijelili i slabili svoje snage da smo se ovog slogana držali, zajedno skupa bi bili i tko bi protiv nas bio. Ako se dogodi neopoziva ostavka, zbog loše procjene, možda se i promjeni nešto.
ali vjerujem da je vrijeme vratiti se sebi i održati sam sa sobom godišnju Skupštinu u mjestu rođenja / radi kvoruma
mladen Ljubić vajta
https://www.youtube.com/watch?v=zth0P7DIPw4&list=RDzth0P7DIPw4&start_radio=1&t=22

Continue Reading