Connect with us

Ekonomija

Potpora povratku Hrvata u Bosanski Brod

Potpora povratku Hrvata 

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe RS Davor Čordaš potpisao je danas ugovore o partnerstvu i suradnji u procesu realiziranja projekata održivog povratka s velečasnim Pavaom Brajinovićem, župnikom župe sv. Ilije Proroka u Brodu, i velečasnim Antom Trgovčevićem, župnikom župe Presvetog Srca Isusova iz Novog Sela kod Broda.

Ministar Čordaš je, kako javlja Hrvatski Medijski Servis, rekao da je Ministarstvo ove godine, kao i prethodnih, osiguralo dio sredstava za obnovu vjerskih objekata u povratničkim mjesnim zajednicama, jer su oni veoma važni za stvaranje uvjeta za održivost povratka. On je dodao da podaci s terena govore da se mnogo više ljudi vrati u ona mjesta u kojima su obnovljeni vjerski objekti.

Župnici Brajinović i Trgovčević zahvalili su na dodijeljenim sredstvima te su ministra informirali o stanju povratka u njihove župe, kao i potrebama povratnika.

Velečasni Brajinović je rekao da će sredstva biti utrošena za realiziranje projekta uređenja crkvenog okoliša i namještanje vjeronaučne dvorane.

Velečasni Trgovčević je dodao da će sredstva namijenjena župi Presvetog Srca Isusova u Novom Selu biti utrošena za unutarnje uređenje crkve.

Potpisivanju ugovora su nazočili dopredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, savjetnik ministra Pero Josipović, zastupnica u Hrvatskom saboru Marija Rapo, te predsjednik Općinskog vijeća Bosanskog Broda Ivo Mijić./HMS/ tropolje.info

Continue Reading