Connect with us

Ekonomija

Posušje kao primjer modernoga razvoja i ulaganja u budućnost naše djece: Otvorenje nove Osnovne fra Petra Bakule

U Posušju je danas upriličena svečanost otvorenja moderne Osnovne škole fra Petra Bakuke, jednog od ključnih projekata Općine Posušje koja je dobila potporu i institucija Republike Hrvatske u implementaciji i ulaganju i adaptaciju.

Uz kandidatkinju HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto, predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, današnja svečanost okupila je brojne visoke dužnosnike hrvatske dužnosnike iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Izaslanik predsjednika Vlade RH Plenkovića bio je aktualni ministar obrazovanja u Vladi Radovan Fuchs, a svečanosti je nazočila i saborska zastupnica i potpredsjednica HDZ-a RH Zdravka Bušić državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas. Uz goste i prijatelje iz Republike Hrvatske svi politički dužnosnici iz Vlade ZHŽ-a, kao i drugih županija i razina vlasti nazočili u ovom povijesnom otvorenju u Posušju.

U svom pozdravnom obraćanju Borjana Krišto je izdvojila primjer ovog projekta u Posušju kao strateški ulog za našu djecu i budućnost. “Moje je zadovoljstvo da sam danas zajedno s vama u svečanosti otvorenja nove škole jednog ovakvog izdanja. Ovaj projekt bio je potreba zbog pozitivnih demografskih trendova koje ostvarujete i služite kao primjer svim drugim sredinama. Na poseban način, ovdje s ovog mjesta, želim podsjetiti i spomenuti na izgradnju športske dvorane koja će biti vaš i naš novi zajednički projekt”, zaključila je Borjana Krišto u svom govoru te poželila uspješan početak nove školske godine djeci, ali i njihovim roditeljima.

Continue Reading