Connect with us

Ekonomija

POSJETIO IH ČOVIĆ Širokobriješki Hering gradi autoput kroz Makedoniju, dobili posao vrijedan 30 milijuna eura

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović obišao gradilište tvrtke Hering d.d. Široki Brijeg u selu Izvor na autoputu Kičevo-Ohrid u Makedoniji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Hrvatski član Predsjedništva dr. Dragan Čović obišao je jutros, u pratnji Ladislava Bevande, direktora tvrtke Hering iz Širokog Brijega, Miroslava Matijevića, voditelja projekta, te predstavnika makedonske tvrtke Transmet, gradilište tvrtke Hering u selu Izvor na autoputu Kičevo-Ohrid u Makedoniji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Voditelj projekta Matijević upoznao je dr. Čovića s dosadašnjim tijekom radova, koji se do sada odvijaju prema zadanoj dinamici. Tvrtka Hering u partnerstvu s makedonskom tvrtkom Transmet., izvodi radove na 1/3 cjelokupnog autoputa, i zadužena je za izradu konstrukcije na 10 duplih mostova na ovoj dionici. Vrijednost radova tvrtke Hering iznosi preko 30 milijuna eura, a zahtjevnost posla oslikava i podatak da je raspon dva mosta, na dvije lokacije na dionici, preko 100 metara. Matijević je naglasio da je tvrtka Hering jedina u Bosni i Hercegovini osposobljena za izvođenje ovako zahtjevnih i složenih objekata.

Čović na gradilištu tvrtke Hering u Makedoniji

Čović na gradilištu tvrtke Hering u Makedoniji

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović istaknuo je da je ovaj projekt čvrst pokazatelj snage naših građevinskih tvrtki, koje iznimno dobro vladaju znanjem i primjenom najnovijih tehnologija u mostogradnji.

Naglasio je i važnost sudjelovanja Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koji se na projektu pojavljuje u ulozi konzultanta i revidenta, a koji je i ovim projektom pokazao da je izvorište kvalitetnih inženjera, te snažna tehnička i znanstvena potpora građevinskim tvrtkama u Bosni i Hercegovini, pa i široj regiji. Ovakvi i slični projekti pokazuju da su tvrtke iz Bosne i Hercegovine sposobne parirati renomiranim svjetskim tvrtkama na najzahtjevnijim građevinskim projektima.

Ugovor za izvođenje ovih radova tvrtka Hering je potpisala 26.2.2015. godine, a završetak radova se očekuje krajem 2017. godine.tropolje.info

Continue Reading