Connect with us

Kultura

Posjet Bosanskoj-Posavini(HDZ-IZBORNA JEDINICA-11)

Zdravka Bušić, nositeljica liste za XI. Izbornu jedinicu i kandidati s liste Danijel Nikolić, Joso Marković, Ana Andrić i Ivica Mišić posjetili su jučer Bosansku Posavinu. 

 

Nazočili su misnom slavlju koje je predvodio kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup u prigodi svečanosti  patrona župe Srca Marijina u Posavskoj Mahali u općini Odžak.  Tom prigodom, župnika I domaćin svečasnoti fra Pavao Brajinović zahvalio je Vladi Republike Hrvatske na svoj pomoći upućenoj Posavini I ljudima ovog kraja. 

 

Tijekom posjeta općini Odžak, kandidati XI. Izborne jedinice su održali sastanak sa predsjednicima organizacija HDZ BiH iz Posavske županije i načelnicima općina, koji su iskazali potporu kandidatima uz uvjerenje da će lista HDZ-a dobiti apsolutnu potporu birača, jer je Vlada Republike Hrvatske na čelu s Andrejom Plenkovićem uvijek snažno i konkretno pružala potporu Hrvatima i u BiH . 

HDZ nije, nije bio, niti će ikad postati zločinačka organizacija

 

“Bosanska Posavina mi je u srcu jer je preživjela teške dane kroz Domovinski rat, prošla kroz velike traume, strašna vremena i uvijek ponosno išla naprijed” naglasila je nositeljica liste Bušić I dodala “ Uz trajno zalaganje za ostvarenje pune ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH, utrostručili smo financijsku potporu za ovaj kraj a rezultati naših zajedničkih napora su brojne obnovljene škole, vrtići, ceste. Unaprijedili smo kvalitetu zdravstvene skrbi, ponovno pokrenuli program obnove kuća hrvatskih povratnika. Zajedno s braniteljskim udrugama revitaliziramo poljoprivrednu proizvodnju, čuvamo naše kulturno I povijesno blago”

 

Posjet Bosanskoj Posavini, kandidati su završili nazočeći otvorenju Doma za starije i nemoćne “Majka Terezija” u Tramošnici, u općini Pelagićevo. “ Ovo je povijesni događaj za Tramošnicu, sve ljude Bosanske Posavine, kao i Nadbiskupiju. Tramošnica se diže iz pepela”  rekao je tamošnji župnik fra Marko Lovrić, zahvalivši uzvanicima na dolasku. 

 

Novoizgrađeni dom nastao je iz temelja nekadašnje osnovne škole čiju je gradnju inicirao danas pokojni župnik fra Valerije Stipić. Njegovu ideju u djelo je realizirao Ivan Šokčević, vlasnik i direktor Doma. Uz potrebitu skrb za osobe starije životne dobi, ova investicija će osigurati radna mjesta za Hrvate povratnike u entitet Republika Srpska. 

Continue Reading