Connect with us

Kultura

Počeo program dočeka hrvatskih nogometaša na Trgu bana Jelačića

Uz razvijene zastave, baklje i vatromet na Trgu bana Jelačića u nedjelju poslijepodne počeo je program svečanog dočeka hrvatskih nogometnih reprezentativaca koji se zrakoplovom vraćaju kući sa Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje su pobjedom nad Marokom osvojili treće mjesto.

Program je počeo iza 16 sati glazbom koju je puštao DJ, a najavljeni su nastupi Prljavog kazališta, Jure Stublića i Filma, Daleke obale, Dalmatina, Zaprešić Boysa, Opće opasnosti i Slavonia benda. Himnu Republike Hrvatske izvest će klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.

Deseci tisuća navijača iz Zagreba i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta okupili su se na središnjem zagrebačkom trgu “oboružani” zastavama, dresovima, kapama, šalovima i ostalim navijačkim rekvizitima u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima. Najviše je mladih ljudi, koji plešu, pjevaju i skandiraju navijačke slogane.

Slijetanje zrakoplova s Vatrenima u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se oko 17,15 sati. Polazak reprezentativaca prema Trgu bana Jelačića planiran je oko 17,30 sati, a dolazak na trg između 18,30 i 19 sati.

Nogometaši i članovi stručnog stožera bit će prevezeni autobusom, a kretat će se trasom do čvora Buzin, Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Vukovarskom ulicom, Savskom cestom, te potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.

Na toj trasi je posebna regulacija prometa, a policija je postavila ograde u centru grada.

Grad je pozvao navijače, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Jelačićeva trga.

Policija je objavila kako je pojačan promet vozila i pješaka prema središtu Zagreba, no sve teče bez poteškoća.

Najveći broj ljudi očekuju se na dijelu trase Savska, Frankopanska, Ilica i Trg bana Jelačića. (Hina)

Continue Reading