Connect with us

Sinovi povijesti

PLENKOVIĆ: Uskoro novi veleposlanik u BiH, HDZ BiH je neovisan od HDZ u Hrvatskoj

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u subotu je sudjelovao na 29. obljetnici utemeljenja HDZ-a u Splitu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li se čuo s Draganom Čovićem, nakon njegova odlaska u Banja Luku, premijer Andrej Plenković je rekao da se nisu čuli ni prije ni poslije.

-Tu bi bilo dobro da svi skupa jasno naprave jednu ključnu distinkciju. HDZ BiH je neovisna stranka od HDZ-a u Hrvatskoj i gospodin Čović i vodstvo HDZ-a uvijek donose svoje odluke i svoje procjene o pojedinim pitanjima.

PLENKOVIĆ: Uskoro novi veleposlanik u BiH, HDZ BiH je neovisan od HDZ u Hrvatskoj

Što se tiče Čovićeve nazočnosti u Banja Luci, Plenković drži da to nije bio prvi put, Čović je tako bio nekoliko puta proteklih godina i tu temu ostavlja Čoviću i HDZ-u BiH da ju komentiraju.

– Važno je, s aspekta Hrvatske, da mi nismo imali obavijest da će tamo nazočiti veleposlanik RH u BiH gospodin Del Vechio koji je po nama, prije svega trebao se konzultirati ako je imao tamo sastanak koji je bio nevezan za ove defilee i akademije. Taj dan on tamo nije trebao biti (…) proteklih pet godina nije odlazio, pa mi je malo čudno da je na samom kraju svog mandata i svoje karijere došao u ovakvu situaciju, stoga je i povučen u Zagreb na konzultacije. Mi ćemo uskoro krenuti s imenovanjem novog veleposlanika u BiH, dodao je hrvatski premijer

Continue Reading