Connect with us

Sinovi povijesti

PLENKOVIĆ: Sudbina Hrvata u BiH je ključno strateško pitanje za hrvatsku državu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković govoreći na obilježavanju obljetnice osnutka HDZ-a u Splitu,  kazao je kako je sudbina Hrvats u BiH ključno strateško pitanje za hrvatsku državu. Na skupu kojem je nazočio i predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ Bih dr Dragan Čović Plenković je kazao:

– Svi vi koji imate uvjete i dvojno državljanstvo, sudjelujte na izborima u Bosni i Hercegovini 2018. godine. Pomozite legitimnom predstavljanju hrvatskoga naroda u institucijama Bosne i Hercegovine – kazao je hrvatski premijer Plenković i dobio gromoglasan aplauz od prisutnih.

On je naveo da je “sudbina hrvatskoga naroda u BiH jedno od ključnih strateških pitanja za hrvatsku državu”.

– Za našu politiku, za naše vrijednosti, za naše temelje. Ovi izbori mogu biti izrazito važni za dugoročni položaj, ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskoga naroda u BiH. Zato ćemo kao sestrinska stranka dati poseban naglasak na angažman da se veliki broj naših ljudi angažira, glasuje i pomogne izbornom uspjehu HDZ-a BiH i hrvatskih stranaka na izborima u jesen ove godine – kazao je Plenković.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se danas u Splitu s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

– Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizirati jedinstven hrvatski narod. Zbog toga smo i organizirali Hrvatski narodni sabor u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da poručimo da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH – kazao je Čović u Splitu.

– To je ono što nam treba. Naša ustavna jednakopravnost, legitimno predstavljanje, a ostalo… Vjerujte, znat ćemo sami uraditi u BiH. Znat ćemo da imamo svog velikog brata u hrvatskoj politici i da će to biti jedna snažna poruka svima onima koji bi možda drugačije razmišljali – kazao je Ćovi

Continue Reading