Connect with us

Sinovi povijesti

Plenković: Na Dan sjećanja dio Vlade u Vukovaru, a dio u Škabrnji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je danas da će na Dan sjećanja dio Vlade biti u Vukovaru, a dio u Škabrnji.

-Naravno da ćemo otići u grad heroj, simbol Domovinskog rata, i iskazati pijetet prema žrtvama te još jednom dati političku podršku razvoju grada Vukovara u ekonomskom smislu. Mislim da će ovih dana biti prigode da se vidi koliko je ova Vlada učinila za razvoj Vukovara, koliko ima tu brojnih projekata koji su zapravo nastavak svega onoga što smo učinili i obećali na sjednici Vlade koja je održana u studenome 2016. godine – izjavio je Plenković u Rogovićima.

Plenković: Na Dan sjećanja dio Vlade u Vukovaru, a dio u Škabrnji

Istaknuo je kako su to važni projekti, od infrastrukture do potpore izgradnji Vodotornja te rješavanja imovinsko-pravnih pitanja i izrade posebnog zakona o Vukovaru.

-Prema tome, to je samo dokaz da ova Vlada podržava i u ekonomskom i u političkom smislu razvoj grada Vukovara”, poručio je Plenković i dodao da je “svatko tko želi iskazati pijetet prema žrtvi hrvatskih branitelja i prema žrtvi Vukovara dobrodošao”.

Predsjednik Vlade boravio je danas u Rogovićima, gdje je svečano obilježen početak izgradnje punog profila na dionici istarskog ipsilona od Rogovića do Tunela Učke u duljini od 28 kilometara.

 

M.M.

Continue Reading