Connect with us

Scena

Plenković i HDZ moraju se ograditi od izjava Zorana Milanovića!

Apsolutno sam siguran da brutalne izjave predsjednika Milanovića o legitimnim postrojbama HOS-a i njihovom pozdravu „Za dom spremni“ iz Domovinskog rata pod kojim su branili, obranili i dali svoje živote za stvaranje slobodne, neovisne i demokratske Republike Hrvatske, nisu ni malo slučajne.


U okolnostima kada Vlada Republike Hrvatske uspješno brani naciju od smrtonosne epidemije COVID-19, kada HDZ-u trendovski raste javna potpora, bila je potrebna jedna ovakva Mesićevsko-Milanovićevska morbidna izjava, koja će uzburkati strasti kako bi se na javnu scenu ponovo vratili ustaše i partizani s ciljem otvaranja stare Milanovićeve podjele na „mi i oni“.

Antifašisti, mentalni komunisti, titoisti, Beljaci, Stazići i ostali, vidjevši da gube tlo pod nogama i da im potpora naglo kopni posegnuli su za oprobanim svjetonazorskim receptom razdora s namjerom da se ovogodišnja jasenovačka epizoda prebije preko leđa Andreja Plenkovića i HDZ-a!

HDZ je po mnogima od njih stranka koja mora nestati s povijesne scene, jer se kao Tuđmanov pokret drznula razbiti njihov unikatni dragulj Jugoslaviju. Naravno, Tuđman je to napravio uz ogromnu žrtvu hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja uključujući i veliki doprinos postrojbi HOS-a što se mjeri sa preko 700 života koje su HOS-ovci položili na Oltar domovine. Nema boljeg recepta nego iskoristiti Jasenovac kako bi se dragovoljce Domovinskog rata proglasilo ustašama, a ideju stvaranja Hrvatske ustaškom idejom.

Na tom tragu je, kad je govorio o HOS-u, izjava predsjednika Zoran Milanović!

Danas po dragovoljcima HOS-a gaze oni koji su iz ugodne hladovine birokratskih hodnika promatrali hrvatski oslobodilački rat, oni koji su napuštali Hrvatski državni sabor pri donošenju deklaracije o neovisnosti, oni koji su predlagali novi konfederalni ugovor kako bi Jugoslaviju vratili u život.

Danas HOS brane oni koji su sa distance od nekoliko tisuća kilometara promatrali kako branitelji umiru za domovinu, danas HOS od Milanovića brane oni koji su Milanovića instalirali na Pantovčak urotničkim rušenjem Kolinde Grabar Kitarović!

Ne pamtim da je bilo tko u javnom prostoru Hrvatske bilo kada veličao zločine ustaškog režima, veličao lik i djelo Ante Pavelića niti zagovarao nedemokratski režim koji bi na bilo koji način bio sličan režimu NDH? S druge strane svjedoci smo da se s govornice Hrvatskog sabora javno veličaju zločini diktatora Tita i njegove udbe. Trebamo li se mi onda bojati izmišljenih ustaša ili možda stvarnih, živućih komunista koji javno s nostalgijom pate za tom divnom Jugoslavijom? Čini se da je danas virus mentalnog komunizma daleko opasniji i razorniji za Republiku Hrvatsku od virusa COVID-19?

Što bi danas predsjednik Tuđman kazao o izjavama predsjednika Milanovića? Bi li predsjednik Tuđman povukao neke svoje javne izjave o Jasenovcu?

„Jasenovac nije bio ništa veće mučilište od onog na Sajmištu ili u Nišu“, izjavio je (1989. Tuđman u Glasu Koncila)

Za posjeta Jasenovcu 1995. predsjednik Tuđman je spomeunio da je logor Jasenovac radio do 1948 godine: “Kao hrvatski predsjednik polažem vijenac svim žrtvama fašističkoga i komunističkog terora u jasenovačkom logoru. Jer ne treba zaboraviti da je Jasenovac od 1945. do 1948. bio komunistički logor u kojem su skončali mnogi Hrvati, pripadnici ustaških i domobranskih postrojba, zarobljeni na Križnom putu.”

Oni koji se danas pozivaju na predsjednika Tuđmana trebali bi dobro razmisliti bi li se danas predsjednik Tuđman ogradio od izjava predsjednika Milanovića i predstavnika antifašista , bi li takve izjave oštro osudio ili bi se ogradio od svojih povijesno utemeljenih tvrdnji koje je iznio u svojim „Bespućima“? U tom kontekstu, treba se sjetiti da je predsjednik Tuđman robijao zbog svojih nacionalnih ideja iz čega se može iščitati čvrstoća njegovog karaktera i ljubav prema naciji.

Konačno, je li u glavama hrvatskih vlastodržaca sazrela svijest da je potrebno skinuti stigmu o Hrvatima kao genocidnom narodu koja se preko mita o Jasenovcu kuha u Beogradskoj kuhinji. Višestruko umnožavanje žrtava Jasenovca Beogradu služi jedino zbog toga da se hrvatski narod proglasi genocidnim, a Republiku Hrvatsku ustaškom tvorevinom koja mora nestati kako bi živjela neka nova Jugoslavija, u kojoj bi srpski nebeski narod ponovo živio u jednoj državi.

Na žalost, tu srpsku gebelsovštinu na štetu vlastitog naroda preuzeli su i takozvani antifašisti u Hrvatskoj. Rušenje takvih mitova prvorazredna je zadaća na tragu obrane nacionalnih interesa i svaki nacionalno osviješten Hrvat ima dužnost tražiti reviziju povijesti koja vrvi neistinama, insinuacijama i znanstveno neutemeljenim tvrdnjama. Isto onako kako se Njemačka desetljećima borila za istinu o Katinskoj šumi, Hrvatska se mora boriti za istinu o Jasenovcu, za istinu o blaženom Alojziju Stepincu, za istinu o komunističkim zločinima i nadasve za istinu o čistoći Domovinskog rata. Istina je prva i posljednja crta obrane nacionalnih interesa Republike Hrvatske!

Predsjednik Hrvatske vlade, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i predsjedništvo HDZ-a mora se ograditi od Milanovićevih izjava, stati u obranu HOS-a, svih branitelja, stati u obranu karaktera i digniteta Domovinskog obrambenog rata.

Ako to ne učine poslat će poruku da se s Milanovićevim izjavama slažu i bit će proglašeni istomišljenicima s onima koji na temelju povijesnih falsifikata sukcesivno blate hrvatski narod.

Kazimir Mikašek-Kazo

Continue Reading