Connect with us

Ostali sportovi

Planule ulaznice za finale Davis Cupa

U roku od 36 sati kako su pušteni u prodaju putem interneta na stranici ulaznice.hr svi kompleti za ulaznica za finale Davis Cupa, njih oko 6500, rasprodani su. Nema nikakve sumnje da će Arena ZagrebPlanule ulaznice za finale Davis Cupa od 25. do 27. studenoga kada će se tamo hrvatski i argentinski tenisači boriti za veliki srebrni pehar, biti do kraja ispunjena. Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić pokrenuo je program za prodaju ulaznica u srijedu u 14.45 sati, a već u petak ujutro putem sustava ulaznice.hr više nije bilo na raspolaganju nijednog kompleta ulaznica za sva tri dana.

Kompleti su prodavani u tri kategorije: po cijeni od 300 kuna za mjesta u gornjem prstenu zagrebačke Arene, 450 kuna za srednju kategoriju te 500 kuna za mjesta koja su najbliža terenu.

Ipak, Hina neslužbeno doznaje kako oni koji nisu uspjeli kupiti ulaznice u prethodna dva dana, ne moraju još izgubiti svaku nadu da će im praćenje dvoboja tenisača Hrvatske i Argentine biti onemogućeno. Ovisno o tome hoće li biti rasprodani svi sponzorski i VIP paketi, koje na raspolaganju ima Hrvatski teniski savez. U određenom trenutku bi se jedan dio tih ulaznica mogao naći u prodaji. Radi se o mjestima i u gornjem i u donjem prstenu Arene Zagreb.

Nema nikakve sumnje, finale Davis Cupa bit će najposjećeniji teniski događaj u hrvatskoj povijesti, s obzirom na to da će kapacitet Arene za ovaj dvoboj biti oko 15.500 mjesta.

Podsjetimo, Hrvatska će pokušati drugi put osvojiti trofej kojeg je u dosadašnjoj, 116 godina dugoj povijesti, osvajalo samo 14 zemalja. Prvi put su naši tenisači trijumfirali 2005. kada su u Bratislavi svladali Slovaču 3-2. Na popisu pobjednika nema Argentine jer su njezini tenisači izgubili sva četiri finala u kojima su zaigrali (1981., 2006., 2008. i 2011.).

Uz to što su posljednjih deset izdanja triput bili finalisti, Argentinci su još četiri puta zaustavljeni u polufinalu.

U međusobnim dvobojima s Hrvatskom Argentina vodi 3-0, a sva tri meča odigrana su u četvrtfinalu. Argentina je slavila 2002. i 2012. u Buenos Airesu, a 2006. u zagrebačkom Domu sportova.

TAGOVI tropolje.info

Continue Reading