Connect with us

Scena

PICULA: Kandidirat ću se za predsjednika SDP-a

SDP-ov europski zastupnik Tonino Picula donio je konačnu odluku da će se kandidirati za predsjednika SDP-a.

– Istaknut ću kandidaturu – kazao je Picula za Novu TV i kazao kako bi volio da SDP predvodi demokratske procese.

– Prije svega, ja imam barem dva motiva zašto ističem svoju kandidaturu. Jedan je da kao građanin Republike Hrvatske želim da u političkoj utakmici sudjeluje snažna moderna europska socijaldemokracija. S druge strane, kao dugogodišnji član SDP-a, stvarno bih volio da SDP predvodi demokratske procese i na različite načine potiče razvoj Republike Hrvatske. Ja vjerujem da sve što sam radio u politici, javnoj ili stranačkoj na neki način predstavlja dobru legitimaciju za isticanje moje kandidature. I vjerujem da se moj rad može ocijeniti kao rad koji ima i rezultate. Tu je jasno i moje iskustvo bi nešto trebalo govoriti. I ne znam tko će se sve kandidirati, ali ja vjerujem da će jedna takva utakmica sigurno dati dobru ponudu članovima i članicama SDP-a, da donesu oni konačnu odluku – objašnjava Picula.

Siguran je da će članovi SDP-a imati dobre kandidate za biranje na unutarstranačkim izborima. Na pitanje planira li voditi SDP iz Bruxellesa ako postane predsjednik, kazao je kako do pozicije eurozastupnika nije došao slučajno.

– Dva puta dobio sam najviše preferencijalnih glasova. Vjerujem da kao predsjednik SDP-a mogu još bolje obavljati svoj posao s pozicijom u Europskom parlamentu. Ne vidim da jedna stvar isključuje drugu. Onog trenutka kada budem predsjednik SDP-a, ako tako odluče članovi i članice stranke i ako budem ulazio u parlament, doista ne mogu ostati član parlamenta u Bruxellesu. Do tada vjerujem da moja funkcija u EP-u može samo pojačati i međunarodnu poziciju SDP-a, ali i Hrvatske – kazao je Picula.

– Doista bih volio da se pored mene i kolege Ranka Ostojića javi još ljudi kako bi SDP uistinu mogao birati između više kandidata, jer za razliku od nekih drugih stranaka, kod nas načelo jedan član jedan glas nije samo formalno samo jedan kandidat. Mislim da SDP mora poticati i druge da se na taj način unutarstranački organiziraju i da služimo kao moderan model i za druge političke takmace – kazao je Picula.

Rekao je kako je njegova ambicija da vrati povjerenje birača “koji očito već u nekoliko navrata nisu htjeli poduprijeti SDP u onoj mjeri koju smo očekivali”.

Osim Picule za predsjednika SDP kako je najavio kandidirat će se i aktualni dopredsjednik stranke i ministar unutarnjih poslova u Milanovićevoj vladi ranko Ostojić zropolje.info

Continue Reading