Connect with us

Ostali sportovi

Petar Muslim propušta Europsko prvenstvo u Beogradu

tetive), propušta Europsko prvenstvo u Beogradu, postupajući prema mišljenju lječničkog tima predvođenog doktorima Borisom Labarom, Nikolom Čičkom i Tomislavom Mađarevićem.

“Žao mi je što nisam kadidat za Europsko prvenstvo u Beogradu, pogotovo jer je prošlo više od pola priprema. S druge strane, mislio sam da je ovo samo upala tetive koje mogu sanirati protupalnim tabletama, ali poslije magnetske rezonance vidjelo se da je to teška upala te da moram strogo mirovati. Vide se velika upala i neki izljevi na ramenu. Petanest dana moram strogo mirovati, nako čega će se vidjeti je li se upala smanjila ili povećala te što ćemo dalje!”– izjavio je Petar Muslim i dodao: “S druge strane apsolutno mi je žao napustiti ekipu, mislim da smo dobra klapa. Vjerujem da moji suigrači mogu napraviti dobar rezultat u Beogradu i sigurno ću doći na prvu utakmicu i biti im podrška!”

Izbornik Ivica Tucak ostao je bez važnog igrača ususret Europskom prvenstvu.

“Žao mi je da smo ostali bez još jednog igrača. No, što je tu je. Nema puno ni vremena ni razloga za plakanje. Ono što mene zabrinjava jesu te situacije koje se ponavljaju s određenim igračima, odnosno način donošenja odluka što je prioritet za igrača. Je li prioritet za igrača da igraju ozljeđeni neke klupske utakmice poput Finala kupa ili utakmice Eurolige te onda takvi ozljeđeni dolaze u reprezentaciju i propuštaju velika natjecanja kao sada u slučaju Petra. On će propustiti dva velika natjecanja koja nas očekuju. To je nešto na što želim upozoriti. Igrači su potrošeni i kad se pojavi ozljeda trebali bi ih odmah odmarati. Nadam se da bi prioritet trebala biti igra za reprezentaciju. Ovih 13 igrača što vodimo na Europsko prvenstvo najbolje su što Hrvatska u ovom trenutku ima!” –izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Nakon zagrebačkih priprema, reprezentacija će početkom nove godine, od 4. do 6. siječnja u Dubrovniku igrati turnir na kojem će, osim Hrvatske, sudjelovati Brazil, Crna Gora i Njemačka. Hrvatska u Beograd putuje 8. siječnja iz Tivta, a 10. siječnja otvara Europsko prvenstvo u beogradskojKombank areniutakmicom protiv domaćina.

 

M.B.tropolje.info

Continue Reading