Connect with us

Scena

Pernar izvrijeđao Stankovića i HTV i otišao iz emisije “Nedjeljom u dva”

Gost emisije Nedjeljom u dva na petnaestak minuta bio je saborski zastupnik Ivan Pernar. Trebao je govoriti o tome kako priprema saborske istupe, o budućim aktivnostima Živog zida te se osvrnuti na aktualne društvene i političke događaje.pernar-hrt

Umjesto toga izvrijeđao je Hrvatsku radioteleviziju i pod izlikom da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje napustio je studio nakon 15 minuta.

Pernar je prethodno gostovao u emisiji prije pet godina. U tih pet godina promijenio se društveni odnos – sad postoji opozicija, rekao je uvodno Pernar.

Prva tema: porezna reforma

Nije problem da se naše plaće zamrznu. Problem je da se velike plaće dižu, a porezni teret prebacuje na najslabije građane. Upozoravali smo ugostitelje, fiskalizacija će vas uništiti – dio je to globalne agende “kontrola nad svakom transakcijom” – to mjera protiv građana. Kad su izbori u pitanje, onda se glasuje za one koji dižu poreze smatra Pernar.

Mostov amandman o zamrzavanju dužnosničkih plaća ću podržati, a zakon o poreznoj reformi ću odbaciti. Siromašni će plaćati više, hrana će poskupjeti, plaće će ostati iste, to je reforma “superhika“, rekao je Pernar.pernar-hrt-stankovic

Tema druga: HDZ

Sada sam bliži SDP-u jer se ne koristi udbaškim metodama. HDZ je odmah nakon izbora nama poslao poruku da ako nećemo dati potpise Plenkoviću kako će nas progoniti putem DORH-a i putem HRT-a. SDP nam nikada nije uputio poruku tog tipa. HDZ koristi ucjene i pritiske, radi se o jezivoj stranci, kontroliraju sve razine vlasti, rekao je Pernar.

Tema treća: HRT

Čim smo odbili ponudu HDZ-a krenula je medijsko bombardiranje po nama gdje se mene prikazivalo kao kriminalce, lopove. Mediji se koriste u svrhu političkog pritiska. HRT je partijska televizija nažalost u službi HDZ-a, afere HDZ-a su ignorirane kao da nikada nisu postojale. HTV sustavno prikriva korumpiranost pravosudnih institucija. S jedne strane HRT  je ignorirao sav taj kriminal, a s druge strane svaki dnevnik je započinjao vijestima o HDZ-u. Nešto što bi se trebalo zvati javnom televizijom stavljeno je u službu javne stranke. Imam televizor i neplaćam i nikad neću plaćati pretplatu. Nju treba ukinuti, javna televizija nije u službi građana, rekao je Pernar.

Informativni program je horor film. HTV-ov Dnevnik je najmanje gledani središnji dnevnik. Sadržaj je negledljiv. Zadaća je da se građane drži u lažnoj stvarnosti, u iluziji. Drži se naša zemlja pod dominacijom Washingtona i Bruxellesa. Većina gledatelja HRT-a ne zna da je 1948. godine napravljeno etničko čišćenje 750.000 Palestinaca. Izrael je država stvorena na etničkom čišćenju, rekao je saborski zastupnik Živog zida.

Kada ga je voditelj emisije Aleksandar Stanković vratio s Izraela na temu HRT-a kako bi odgovorio na još neko pitanje, Pernar se pobunio da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje. Stanković je inzistirao na temi što ne valja na HRT-u i što bi trebalo popraviti, na što je Pernar izašao iz studija i prekinuo emisiju.

Maxportal./foto:hrt tropolje.info

Continue Reading