Connect with us

BiH u EU

Papin izaslanik danas dolazi u Međugorje, ostaje nekoliko mjeseci

Mons. Henryk Hoser, posebni papin izaslanik za Međugorje trebao bi u ponedjeljak doći u Bosnu i Hercegovinu. Tijekom ovog tjedna dolazi u Međugorje, gdje će ostati nekoliko mjeseci, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr.

Dolazak papinog izaslanika mons. Henryka Hosera u Međugorje sve je bliži. Službenih detalja njegova dolaska nema. Nitko od franjevaca ne želi komentirati što će se događati idućih dana.

Kako se neslužbeno doznaje, papin bi izaslanik dnas trebao doći u Sarajevo, a tijekom tjedna otići će i u Međugorje, gdje je sve spremno za njegov dolazak kojemu je cilj vidjeti pastoralne potrebe i mogućnosti.

“Sam mons. Hoser je izrazio želju da učestvuje u radu s hodočasnicima. Tu je sve spremno za njegov doček, Tu će se smjestiti i boraviti, a i mi ćemo pratiti, kao i vi, kako će se to odvijati”, kazao je Željko Vasilj iz Turističke zajednice Međugorje.

Planiran je sastanak s kardinalom Vinkom Puljićem, franjevcima, ali i biskupom Ratkom Perićem, koji je nedavno opet negirao ukazanja u Međugorju.

Papin izaslanik mons. Hoser neće se, kako tvrdi, baviti pitanjem ukazanja nego isključivo potrebama hodočasnika. /

Continue Reading