Connect with us

Scena

Ovo su četiri Plenkovića jockera koji će zamijeniti smijenjene Mostovce

Ministarstvo uprave vodit će Darko Nekić, Ministarstvo unutarnjih poslova Robert Kopal,Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Marijo Šiljeg, a Ministarstvo pravosuđa Kristian Turkalj.

 

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici razriješila sve Mostove državne tajnike. Dvojicu novoimenovanih i dva ranije postavljena tajnika Vlada je ovlastila za primopredaju i vođenje ministarstava iz kojih odlaze smijenjeni Mostovi ministri Ivan Kovačić, Vlaho Orepić, Ante Šprlje i Slaven Dobrović.

Roberta Kopala, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova, predsjednik Vlade Andrej Plenković odredio da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova od dosadašnjeg ministra Vlahe Orepića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Darka Nekića, državnog tajnika u Ministarstvu uprave, odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva uprave od dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Marija Šiljega, državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva zaštite okoliša i energetike od dosadašnjeg ministra Slavena Dobrovića, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

Kristiana Turkalja, državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa, odredio je da obavi primopredaju i preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva pravosuđa od dosadašnjeg ministra Ante Šprlje, te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

M.Marković/foto:pxll

Continue Reading