Connect with us

Uncategorized

Otvoreno pismo voditelju Odbora za branitelje pri HNS-u Ministru Mladenu Begiću

Uvaženi gospodine Begiću
Begić: Zakon ćemo podržati bez obzira na provedivost | ljubuski.info
Obraćam Vam se u ime organizacijskog odbora za prijem Odličja Prve dragovoljačke postrojbe u BiH, legendarne Poskok bojne Poskoci HVO Široki Brijeg koja je odlikovana  od Vrhovnog zapovjednika Predsjednika Republike Hrvatske i po Ustavu Predsjednika svih Hrvata ma gdje se nalazili. Realno, dnevna lokalna politika iz svojih interesa ne može i nije sposobna promatrati ni čuvati svehrvatski politički interes. Donekle razumljivo, ali krovna politička organizacija Hrvata u BiH mora i obvezna je.
Napravljen je ogroman grijeh propustom iz sitnosvojinskih interesa dnevne politike.
Ako Vam nije jasno o čemu pišem, nazovite  Predsjednika Antu Jelavića da Vam pojasni… mogao je ostati vječni Predsjednik da je htio biti “poslušnik” ali…. nije želio biti protiv svoga naroda, ovim putem ga pozdravljam, ostavio je vječni trag otpora “konstrukciji” protiv hrvatskog naroda u BiH.

 

Sjećanja se uvijek vraćaju na početak obrane od JNA agresora i početak Domovinskog rata… Eto da ne spominjem generala Rojsa, pitajte predsjednika Antu Jelavića tko je bio pokrovitelj obilježavanja Prve obljetnice utemeljenja Prve dragovoljačke postrojbe 19.7.1992 godine?
Dobit ćete odgovor… Predsjednik HZHB  mg. Mate Boban, a pod velikim pokroviteljstvom Prvog ratnog Predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana  i ratnog ministra Gojka Šuška dobili smo odoru i obuću za svakog vojnika Postrojbe.
Pitajte gdje je bila Sveta Misa za Prvu obljetnicu utemeljenja?
Na Širokom Brijegu, predvodio ju je vojni kapelan fra. Mika Stojić.
Možda se pitate Ministre Begiću zašto je bilo visoko pokroviteljstvo?
Pa da odgovorim, zato što je Prva postrojba od utemeljenja pod zaštitom Gospe, a blagoslovljena je u Širokom Brijegu, te hodočastila u Međugorje, a vidjelica Vicka nam je prenijela Gospinu poruku “da budemo zajedno i da ne napuštamo”
Znajte ministre Begiću da onoga koji se uzda u Boga nitko svladati ne može.
A posebno Vam želim kazati koliko je nerazumno na Blagdan Male Gospe organizirati radni sastanak.
Na Blagdan se slavi i časti Gospodin Bog.
Otkažite radnu sjednicu i rasprave Odjela za branitelje pri HNS-u.
A što se tiče teme i rasprave o Prvoj dragovoljačkoj postrojbi mogu Vam dati nekoliko natuknica:
Faktor | Šta su Čović i Ljubić poručili Bošnjacima
1. U zabludi ste ako mislite da su Predsjednik HNS-a Dragan Čović i Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić, zabranili odlikovanje Prve postrojbe…
Kako ste mogli doći na takvu pomisao?
Zlatnim slovima smo upisani u registru Ministarstva branitelja Republike Hrvatske.
Veliko hvala generalu i Dopredsjedniku Vlade RH, Ministru Tomi Medvedu.
Medved: U Koloni sjećanja jedini problem i izazov je covid - N1
Poštovani,
potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved primio je Vaš poziv na svečanost dodjele odličja prvoj dragovoljačkoj postrojbi Poskok bojne Poskoci HVO, koja se održava 15. kolovoza 2023. godine.
Nažalost, zbog ranije preuzetih obveza, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja nije u mogućnosti odazvati se Vašem cijenjenom pozivu te Vas moli da uvažite njegovu iskrenu ispriku.
Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved zahvaljuje Vam na pozivu i, uz srdačan pozdrav, želi puno uspjeha u daljnjem radu.
S poštovanjem,
          Kabinet ministra  |  Minister’s Office
          Nikola Vladić
Istu podršku očekujemo i tražimo od Ministra branitelja ZHŽ i Predsjednika Odjela za branitelje pri HNS-u kada se radi o našem članstvu i sudjelovanju u radu Odjela za branitelje.
Velika je cijena krvi naših ratnika, Poskoci nikad ne odustaju, mi kao temeljna postrojba obrane pripadamo HNS-u i Odjelu za branitelje. Istinu treba prihvatiti bez straha. Ako nemate arhiv predhodnih mandata, još uvijek je živ brigadir Slavko Marin (bivši Predsjednik Odjela za branitelje) koji će Vam potvrditi ISTINU.
A o istini se ne raspravlja, istina se prihvaća. U ovim vremenima HNS-u su potrebni ratnici u miru, nacionalno čvrsti i nepobjedivi, koji će paritati, biti jednaki postrojbama Armije BiH a ne biti pod vlašću Armije BiH.
Valjda ste upoznati da danas bojovnici HVO “Kralj Tvrtko” nisu u mogućnosti dobiti potvrdu da su HVO časnici i branitelji…… jedina mogućnost je dobiti potvrdu “pripadnici Armije BiH”
Zar Odjel za branitelje ne poduzima nešto???
Zar  Odjel za branitelje još nije odgovorio na pitanje članice Predsjedništva HNS-a. Ivanke Barić (postavljeno prije više mjeseci)
Bjelodano je kako Odjelu za branitelje treba svježe  dragovoljačko, domoljubno srce.
Slijedom istog tražimo da uključite Prvu dragovoljačku postrojbu u Odjel za branitelje kako bi adekvatno parirali Armiji BiH i branili svoje ratne zasluge kroz demokratske institucije.
Autor objave
Predsjednik org. odbora odlikovane Prve dragovoljačke postrojbe u BiH legendarne Poskok bojne Poskoci HVO Široki Brijeg
Milanović odlikovao Poskok bojnu HVO-a i odao počast žrtvama u Širokom Brijegu – Jabuka.tv
Mladen Ljubić Vajta
Gledao sam one koje volim najviše na svijetu kako odlaze zauvijek.
Vidio sam i one koje sam volio, kako mi okreću leđa…
Vidio sam i one koji me nikad nisu voljeli kako mi prilaze, tiho, na prstima…. Bilo mi je teško, lomio sam se na komadiće, pa sastavljao, padao, puzao, ustajao…. Ipak najteže mi je bilo kad sam u ogledalu, gledao lik nepoznate žene, koja je molila Blaženu Djavicu Mariju da zagovara kod Boga Oca Svemogućega da mi vrati mene, onog starog istinskog mene…
Preživi čovjek sve, stisne zube i oprosti. Ali preživjeti sebe u najgorim i najtežim trenucima, izboriti se sam sa sobom…. bez Boga, nemoguća je misija….. Najteže i najduže čekanje je ono kada čekaš da se vratiš sam sebi.
Hvala Bogu Svemogućemu, dočekao sam.

Continue Reading