Connect with us

Business

Otvoren 4. Sajam braniteljskih zadruga u Hercegovačko-neretvanskoj županiji

U organizaciji Ministarstva za pitanja branitelja i Referalnog centra branitelj/borac „Zadrugar“ danas je na šetnici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru otvoren 4. Sajam braniteljskih zadruga u Hercegovačko-neretvanskoj županiji uz misao vodilju „Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko“.

Na ovogodišnjem sajmu 50 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te izlagači iz Republike Hrvatske predstavili su ponudu proizvoda braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

U ime organizatora nazočnima se obratio direktor Referalnog centra Damir Radić koji je predstavio aktivnosti centra na promoviranju i osnaživanju braniteljskog zadrugarstva kao posebnog oblika socijalnog poduzetništva ali i drugih vidova uključivanja branitelja u gospodarske procese.

Ministar za pitanja branitelja Oliver Soldo u svom obraćanju zahvalio se svim izlagačima na dolasku i iskazanom poduzetničkom duhu te istaknuo kako je tradicija održavanja sajma značajan iskorak u promociji i plasmanu braniteljskih proizvoda.

„Ovaj sajam prigoda je da istaknemo rezultate ostvarene na polju radnog angažiranja branitelja i članova njihovih obitelji. Razvili smo koncept omasovljavanja braniteljskog zadrugarstva te uz osiguranu financijsku potporu osigurali stručnu pomoć za aktivnosti jačanja kapaciteta braniteljskih zadruga i promoviranja radnog angažiranja branitelja kao primjer psihosocijalne rehabilitacije branitelja. Kroz ove procese imali smo snažnu potporu Sveučilišne zajednice, Zadružnog saveza, Federalnog agromediteranskog zavoda, Saveza Zadruga iz RH i drugih stručnih organizacija i pojedinaca koji su svojim aktivnostima doprinijeli jačanju kadrovskih kapaciteta i stručnog upravljanja zadrugama“ istaknuo je u svom govoru ministar Soldo.

Sajam braniteljskih zadruga svečano je otvorio gradonačelnik Mostara dr.sc. Mario Kordić koji je sudionicima i gostima zaželio da se lijepo osjećaju u Mostaru, a izlagačima poručio da njihovi proizvodi imaju veliki potencijal stoga zaslužuju pažnju i posebnu promociju a jedan od načina je sigurno da se proizvodi braniteljskih zadruga pronađu na turističkoj ponudi Mostara i Hercegovine.

Svečanosti otvaranja nazočili su predstavnici vlasti, od federalne do općinske razine, te predstavnici braniteljskih udruga i izlagači na sajmu.

Ministarstvo branitelja HNŽ

Continue Reading